Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 31. 11:30

Magyarok vitték az Imagine Cup közönségdíját

A magyar Mistory nyerte a Microsoft Imagine Cup verseny People’s Choice Awards közönségdíját. Az okostelefonos, GPS-alapú városnéző-kalandjátékot fejlesztő csapat az Imagine Cup Academy keretei között készült fel a világversenyre.

Magyar csapat vitte a közönségdíjat a Microsoft Imagine Cup versenyén. A TechReady-s Microsoft dolgozók People's Choice Awards díját a redmondi cég világversenyén a hazai Mistory gyűjtötte be: a csapat tavaly ősszel kezdte fejleszteni hasonló nevű mobilalkalmazását, amely a városnéző sétákat hivatott kalandjátékká alakítani.

Az app segítségével világszerte több városban, számos történet játszható végig, a bűnügyi nyomozástól a kincskeresésig. A játékosok az okostelefonok GPS-ét használva navigálhatnak a városokban, különböző feladatokat teljesítve - ráadásul az appban felhasználók is megírhatják saját történeteiket.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Musicz Péter, Szabó Levente és Elekes Tamás, a BME mérnökinformatikus hallgatói által létrehozott app fejlesztéséhez később Turalska Luca dizájner,  az ügyféligények kutatásáért felelős Schmidt Barbara, illetve Pálmai Bence is csatlakozott, aki a marketing-tevékenységet koordinálásáért felel. A csapatot a Traction Tribe CEO-ja, Kádas Péter orvos-közgazdász készítette fel a versenyre, a Magyarországon idén második alkalommal megrendezett Microsoft Imagine Cup Academy program során - a program célja, hogy a tehetséges diákoknak segítsen ötleteikből sikeres technológiai startupokat építeni.

A Microsoft Imagine Cup megmérettetés nem csak ötletes fejlesztések, de használható, üzleti sikerre esélyes termékek létrehozását célozza. A különböző projekteket elbíráló zsűritagok jellemzően neves technológiai személyiségek, akik között idén Alex Kipman, a HoloLens feltalálója, Jens Bergensten, a Minecraft vezető fejlesztője, illetve az HBO Silicon Valley sorozatából ismerős Thomas Middleditch is ott volt.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról