Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 31. 11:30

Magyarok vitték az Imagine Cup közönségdíját

A magyar Mistory nyerte a Microsoft Imagine Cup verseny People’s Choice Awards közönségdíját. Az okostelefonos, GPS-alapú városnéző-kalandjátékot fejlesztő csapat az Imagine Cup Academy keretei között készült fel a világversenyre.

Magyar csapat vitte a közönségdíjat a Microsoft Imagine Cup versenyén. A TechReady-s Microsoft dolgozók People's Choice Awards díját a redmondi cég világversenyén a hazai Mistory gyűjtötte be: a csapat tavaly ősszel kezdte fejleszteni hasonló nevű mobilalkalmazását, amely a városnéző sétákat hivatott kalandjátékká alakítani.

Az app segítségével világszerte több városban, számos történet játszható végig, a bűnügyi nyomozástól a kincskeresésig. A játékosok az okostelefonok GPS-ét használva navigálhatnak a városokban, különböző feladatokat teljesítve - ráadásul az appban felhasználók is megírhatják saját történeteiket.

A Musicz Péter, Szabó Levente és Elekes Tamás, a BME mérnökinformatikus hallgatói által létrehozott app fejlesztéséhez később Turalska Luca dizájner,  az ügyféligények kutatásáért felelős Schmidt Barbara, illetve Pálmai Bence is csatlakozott, aki a marketing-tevékenységet koordinálásáért felel. A csapatot a Traction Tribe CEO-ja, Kádas Péter orvos-közgazdász készítette fel a versenyre, a Magyarországon idén második alkalommal megrendezett Microsoft Imagine Cup Academy program során - a program célja, hogy a tehetséges diákoknak segítsen ötleteikből sikeres technológiai startupokat építeni.

A Microsoft Imagine Cup megmérettetés nem csak ötletes fejlesztések, de használható, üzleti sikerre esélyes termékek létrehozását célozza. A különböző projekteket elbíráló zsűritagok jellemzően neves technológiai személyiségek, akik között idén Alex Kipman, a HoloLens feltalálója, Jens Bergensten, a Minecraft vezető fejlesztője, illetve az HBO Silicon Valley sorozatából ismerős Thomas Middleditch is ott volt.

a címlapról