Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 29. 10:04

Teljes körű Windows 10 RTM támogatást kapott az AIDA64

Megérkezett az asztali AIDA64 legújabb, 5.30-as verziója: a frissítés teljes körű Windows 10 RTM támogatást és a Microsoft új operációs rendszeréhez igazodó grafikus felületet hoz, számos egyéb újdonság mellett.

Frissítette az AIDA64 PC-s verzióit a FinalWire, a rendszerdiagnosztikai szoftver így már a Windows 10 legfrissebb, végleges változatát is teljes mértékben támogatja. A vállalat a most bevezetett 5.30-as verziószámmal a szoftver grafikus felületén is újított, azt a Windows 10 dizájnnyelvéhez igazította, ugyanakkor a régi, ismert felület is tetszés szerint visszaállítható.

Az új AIDA64 a Windows 10 RTM mellett a Windows Server 2016 RTM-et is támogatja, továbbá AVX2- és FMA-optimalizált, 64 bites benchmarkokat is hoz Intel Skylake és Broadwell-H processzorokhoz, valamint AVX- és SSE-optimalizált, 64 bites benchmarkokat AMD Nolan APU-khoz. A frissült diagnosztikai eszközzel az Intel Brasswell és Cherry Trail CPU-kon 64 bites optimalizált sebességmérésre is lehetőség lesz, emellett a szoftverben az AMD Stoney APU-k és az Intel Cannonlake, Goldmont, Skylake-E/EN/EP/EX CPU-k előzetes támogatása is megjelenik.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Az 5.30-as verzió mindezeken túl Modding-FAQ, Noteu, Saitek Pro Flight Instrument Panel, Saitek X52 Pro, UCSD LCD, illetve AlphaCool Heatmaster II támogatást is kap, az AlphaCool és Samsung SPF LCD-ken pedig a portré módot is kezeli. Az SMBIOS 3.0 támogatása mellett a frissített AIDA64 bővített kezelést hoz a Kingston HyperX Savage, OCZ Trion 100 és OCZ Vector 180 SSD-khez, továbbá az AMD Radeon Rx 300 és R9 Fury család, illetve az Nvidia GeForce GTX 980 Ti és Tesla M60 GPU-k diagnosztikája is támogatott.

A frissítés a szoftver összes windowsos verzióját érinti, beleértve a három üzleti változatot, azaz a legkiterjedtebb funkcionalitást kínáló AIDA64 Businesst, az AIDA64 Network Auditot és az AIDA64 Engineert, illetve az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme-et is. A PC-s újítások mellett a FinalWire mobilos portfóliója is hízik, az okostelefonokra szánt AIDA64 diagnosztikai alkalmazás már nem csak Android, iOS, illetve Windows Phone platformokon érhető el, hanem a Samsung által fejlesztett, a felhasználószámot tekintve még gyerekcipőben járó Tizenre is.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról