Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 28. 15:54

Végez az Ouya konzoljával a Razer

Közleményben erősítette meg az Ouya másfél hónapja kiszivárgott felvásárlását a Razer. A vállalat csak a közösségi finanszírozásból indult cég szoftveres fejlesztéseit viszi tovább, a hardver - azaz a konzol és a hozzá tartozó kontroller - sorsára marad.

HIRDETÉS

Hivatalosan is megerősítette az Ouya felvásárlását a Razer. Az akvizícióról már júniusban is hallhattunk, a hír akkor a Mesa Global befektetési bank oldalán szivárgott ki, a cégek részéről azonban a bejelentés egészen idáig váratott magára.

A hivatalos bejelentés igazi meglepetést is tartogatott, a Razer ugyanis nem fogja megtartani az Ouya konzolját, kizárólag a szoftverekért és az online szolgáltatásokért felelős divíziót vásárolja fel a cég, ennnek dolgozói a jövőben a Razer saját Android TV-s fejlesztését erősítik majd. Az Ouya lényegét jelentő konzolra és a hozzá tartozó kontrollerre azonban a cég nem tart igényt, és az Ouya társalapítója és vezérigazgatója, Julie Uhrman sem folytatja pályafutását a Razer színeiben, noha a TechCrunch-nak nyilatkozva elmondta, ettől függetlenül támogatja az akvizíciót. Az üzlet június 12-én zárult le, a felek egyelőre nem közölték, hogy a vállalat pontosan mekkora összegért cserélt gazdát.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Razer a következő időszakban saját, Cortex névre hallgató, játékosoknak szánt szoftveres platformját egészíti majd ki az Ouyától szerzett hozománnyal. A vállalat számára a megállapodás több új területet is megnyit, az immár sorsára hagyott mikrokonzolhoz ugyanis saját online játékáruház is tartozott, amellyel nem csak saját játékosait, de az Ouya Everywhere programon keresztül több más vállalat termékének felhasználóit is kiszolgálta - tartalmai többek között a Mad Catz hasonló konzolján, sőt a Xiaomi Mi Box és az Alibaba Tmall Box készülékén is elérhetők voltak, ami komoly potenciális vásárlóközönséget jelent, immár a Razer számára.

Bár az akvizícióval az Ouya legtöbb befektetője búcsút intett a cégnek, az Alibaba a Razer zászlaja alatt sem szakítja meg az együttműködést - a vállalat androidos konzolján a jövőben valószínűleg Cortex for Android TV-re cseréli majd webes játékáruházát.

Az Ouya mindig is büszke volt online áruházra, nem egyszer a "legnagyobb Android TV konzolos kiadónak" titulálva magát, az ezernél valamivel több elérhető cím azonban nem volt elég, hogy a céget a víz fölött tartsa. Az Ouya márkanév mindenesetre kiadóként a jövőben is megmarad, továbbá a játékfejlesztőkkel ápolt is közeli kapcsolatot sem változik, miután a kapcsolattartásért felelős divízió is a Razerhez vándorol. A cég az Ouya áruházát várhatóan Cortex for Android TV néven indítja majd újra, ahova migrálja majd a bekebelezett platform mintegy 200 ezer felhasználóját. A magára hagyott konzol felhasználóinak a Razer még egy év támogatást biztosít, a migrációt pedig különböző akciókkal és ajándékokkal teszi majd tűrhetőbbé az ügyfeleknek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 00:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.