Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 13. 14:59

Több MSN appnak is búcsút int a Microsoft

Három MSN alkalmazással és a Photosynth panorámaszerkesztővel is leszámol a Microsoft. A Health & Fitness, Travel és Food & Drink appok ősszel búcsúznak, a Photosynth online verziója viszont továbbra is elérhető marad.

HIRDETÉS

Nyugdíjba küldi a Windows 8-cal indult négy jellegzetessé vált alkalmazását a Microsoft. A redmondi vállalat három, az MSN gyűjtőnév alatt forgalmazott szoftvert, illetve a Photosynth névre hallgató, fotófeldolgozó alkalmazást vonja ki hamarosan az azoknak otthont adó szoftverboltokból.

Az MSN appok portfóliójából a Travel, a Food & Drink, valamint a Health & Fitness címek távoznak, előbbi kettő idén szeptember 28-ig lesz letölthető, a harmadik pedig valamivel később, november elsején tűnik majd el végleg a vállalat kínálatából. Bár a cég ezt expliciten nem mondta ki, vélhetően a szerény felhasználói érdeklődés miatt válik meg a termékektől - az MSN több platformra kiterjedő ernyője alatt így ősztől már csak négy cím marad, ezek a News, Weather, Sports, illetve a Money appok. A paletta nem Windows-exkluzív, a szoftverek a rendszer asztali és mobil verziója mellett iOS-en és Androidon is elérhetők.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A legkomolyabb visszalépésnek a Health & Fintess alkalmazás lekapcsolása tűnik, miután mára a konkurens platformokon szinte kötelezőnek számít valamilyen fitneszkövető app beépítése. A területet ráadásul korábban a redmondi cég sem hanyagolta el, tavaly ősszel maga is bejelentette saját, elsősorban a fitneszfunkciókra koncentráló okosóráját, a Microsoft Bandet - igaz, ehhez egy önálló, ugyancsak keresztplatformos okostelefonos alkalmazás tartozik. A vállalatnak mindenesetre ha a területen lépést akar tartani riválisaival, érdemes lesz valamilyen élhető alternatívát találnia érdeklődés hiányában elbúcsúzó egészségügyi alkalmazása helyére.

De a Travel app bezárása is felvet néhány kérdést, miután, ahogy arra az Ars Technica rámutat, a Microsoft virtuális asszisztense, Cortana is erre a szolgáltatásra támaszkodik az utazással, például a releváns repülőjáratokkal kapcsolatos információk megjelenítésekor. Egyelőre kérdéses, hogy az immár az asztali Windowsra is utat találó segéd a jövőben pontosan milyen forrásból szerzi majd meg ezeket az adatokat.

A feltöltött képekből 3D-s megjelenítést összeollózó Photosynth alkalmazás is búcsúzik, igaz pontos dátum egyelőre nem ismert a leállás kapcsán. Az appot a cég korábban Windows, illetve iOS platformon tette elérhetővé. A szoftver kedvelői ugyanakkor még nem kell, hogy teljesen lemondjanak a microsoftos panorámákról, a szolgáltatás webes verziója ugyanis elérhető marad, így böngészőből továbbra is szerkeszthetők a feltöltött képek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.