Szerző: Hlács Ferenc

2015. június 30. 12:30

Még a Windows 10 előtt piacra kerül a Visual Studio 2015

Három héten belül érkezik a Visual Studio 2015. A Microsoft fejlesztői eszköze a vállalat szerint már több mint egy héttel a Windows 10 megjelenése előtt elérhető lesz, a .NET Framework 4.6-tal, illetve a Team Foundation Server 2015-tel együtt.

HIRDETÉS

A Windows 10 piacra dobását kilenc nappal megelőzve, július 20-án adja ki a Visual Studio 2015-öt, a .NET Framework 4.6-os verzióját és a Team Foundation Server 2015-öt a Microsoft. Ahogy arra S. Somasegar, a vállalat fejlesztői részlegének alelnöke blogposztjában is rámutat, a Visual Studio 2015-ös kiadása komoly mérföldkövet jelent a fejlesztői eszköz történetében. Azt ugyanis a vállalat új rendszerek felé is megnyitja, a keresztplatformos, iOS-t, Androidot vagy mobilos Windowst célzó szoftverektől a Unity, Unreal, Cocos vagy egyéb motorokkal dolgozó játékfejlesztőkig.

Az új IDE-ben (integrált fejlesztői környezet) egy a Microsoft hypervisorára, a Hyper-V-re épülő Android emulátor is jutott, sőt, különböző webappok fejlesztését is lehetővé teszi, Python Node.js vagy ASP.Net segítségével, készüljenek azok Windows mellett akár Linuxra vagy OS X-re. Az ASP.Net alkalmazások futtatásához az utóbbi két rendszeren a .NET Core-ra is szükség lesz (ez a .NET Framework nyílt forrású forkja), ezzel kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek új információk, könnyen lehet, hogy ezen a téren eleinte hiányos lesz a támogatás.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A fejlesztőrendszer a fentieken túl harmadik féltől származó funkciókat is támogat, ilyen például a nyílt forrású Apach Cordova projekt, amely HTML, illetve JavaScript segítségével teszi lehetővé keresztplatformos mobilalkalmazások készítését. A Xamarin fordítói is helyet kaptak az új Visual Studioban, igaz külön licenc vásárlása nélkül csak az ingyenes, korlátozott funkcionalitású Xamarin Starter Edition használható.

A The Register szerint vannak még eszközök, amelyek nem lesznek elérhetők a júliusban debütáló kiadásban, ilyen az androidos appokat mobilos Windowsra portoló Project Astoria, illetve a hagyományos asztali alkalmazásokat a Windows Store-ba csomagoló Project Centennial is, ezekkel kapcsolatban a cég egyelőre nem közölt hivatalos megjelenési dátumot.

Attól, hogy nyit a rivális platformok felé, a Microsoft azt reméli, a fejlesztők a konkurens rendszerekhez kapcsolódó munkákat is termékében végzik majd, a Visual Studio felületén maradva pedig nagyobb eséllyel dolgoznak majd Windowsra is, valamint veszik igénybe a vállalat online szolgáltatásait, például az Azure felhős backendeket. A cég mindezek mellett a Windows 10-zel hirdetett Universal Windows Platformhoz is próbál minél több fejlesztőt csábítani, amelynek alkalmazásai a windowsos telefonok és PC-k mellett Xbox One-on is futnak majd.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 20:20

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.