Szerző: Voith Hunor

2015. június 29. 09:45

Meghátrált a Samsung, nem nyúl többé a Windows Update-hez

Egy szakértő múlt hét közepén figyelmeztetett arra, hogy a Samsung saját szoftverfrissítője egyes esetekben a felhasználó értesítése és engedélye nélkül manuálisra állítja a Windows rendszerfrissítőjét. A dél-koreai gyártó első körben ugyan elismerte a gyakorlatot, de felelősségét tagadta. Néhány napon belül azonban mégis kiad egy patch-et, ami orvosolja a problémát.

Néhány napnyi negatív sajtó és huzavona után a Samsung úgy döntött, hogy a következő napokban frissítést ad ki saját szoftverfrissítőjéhez, amellyel változtat a múlt hét közepén nyilvánosságra került gyakorlatán, és többé nem módosítja – azaz állítja manuálisra – önhatalmúlag a Windows Update-et a felhasználók figyelmeztetése és jóváhagyása nélkül.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A vállalat legutóbbi közleményében már az alábbiakat írta: “A Samsung elkötelezett a biztonság iránt és továbbra is nagyra értékeljük kapcsolatunkat a Microsofttal. A következő néhány napban kiadunk egy patch-et a Samsung szoftverfrissítőjéhez, amely a Windows Update-et az ajánlott, automatikus státuszra kapcsolja vissza. A Samsung elkötelezett marad a megbízható felhasználói élmény biztosításában és arra bátorítjuk vásárlóinkat, hogy termékekkel kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak közvetlenül hozzánk.”

A Samsung szoftverfrissítőjéről múlt héten derült ki, hogy a háttérben olyan aknamunkát végez, ami a Windows biztonsági rendszerének egyik alapvető komponensét, a Windows Update-et mindenféle értesítés és jóváhagyási kérelem nélkül manuális beállításra módosítja. A cég a gyakorlat nyilvánosságra kerülését követően ugyan elismerte, hogy programja végezhet ilyen műveletet, ezzel "biztosítva felhasználóinak a lehetőséget, hogy megválaszthassák, hogy telepítik-e és ha igen, mikor telepítik a Windows szoftverhez kiadott frissítéseket".

A hírre a Microsoft is reagált, a redmondi vállalat szűkszavú közleményében kihangsúlyozta, hogy a Windows Update az operációs rendszer kritikus komponense, és sem kikapcsolását, sem módosítását nem ajánlja, továbbá felvette a kapcsolatot a Samsunggal a probléma megoldására.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 15:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.