Szerző: Voith Hunor

2015. június 29. 09:45:00

Meghátrált a Samsung, nem nyúl többé a Windows Update-hez

Egy szakértő múlt hét közepén figyelmeztetett arra, hogy a Samsung saját szoftverfrissítője egyes esetekben a felhasználó értesítése és engedélye nélkül manuálisra állítja a Windows rendszerfrissítőjét. A dél-koreai gyártó első körben ugyan elismerte a gyakorlatot, de felelősségét tagadta. Néhány napon belül azonban mégis kiad egy patch-et, ami orvosolja a problémát.

Néhány napnyi negatív sajtó és huzavona után a Samsung úgy döntött, hogy a következő napokban frissítést ad ki saját szoftverfrissítőjéhez, amellyel változtat a múlt hét közepén nyilvánosságra került gyakorlatán, és többé nem módosítja – azaz állítja manuálisra – önhatalmúlag a Windows Update-et a felhasználók figyelmeztetése és jóváhagyása nélkül.

Machine learning és Scrum alapozó képzések indulnak! (x) A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!

A vállalat legutóbbi közleményében már az alábbiakat írta: “A Samsung elkötelezett a biztonság iránt és továbbra is nagyra értékeljük kapcsolatunkat a Microsofttal. A következő néhány napban kiadunk egy patch-et a Samsung szoftverfrissítőjéhez, amely a Windows Update-et az ajánlott, automatikus státuszra kapcsolja vissza. A Samsung elkötelezett marad a megbízható felhasználói élmény biztosításában és arra bátorítjuk vásárlóinkat, hogy termékekkel kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak közvetlenül hozzánk.”

A Samsung szoftverfrissítőjéről múlt héten derült ki, hogy a háttérben olyan aknamunkát végez, ami a Windows biztonsági rendszerének egyik alapvető komponensét, a Windows Update-et mindenféle értesítés és jóváhagyási kérelem nélkül manuális beállításra módosítja. A cég a gyakorlat nyilvánosságra kerülését követően ugyan elismerte, hogy programja végezhet ilyen műveletet, ezzel "biztosítva felhasználóinak a lehetőséget, hogy megválaszthassák, hogy telepítik-e és ha igen, mikor telepítik a Windows szoftverhez kiadott frissítéseket".

A hírre a Microsoft is reagált, a redmondi vállalat szűkszavú közleményében kihangsúlyozta, hogy a Windows Update az operációs rendszer kritikus komponense, és sem kikapcsolását, sem módosítását nem ajánlja, továbbá felvette a kapcsolatot a Samsunggal a probléma megoldására.

a címlapról

tikk-takk

0

Hibrid okosórát fejleszt a Google?

2019. szeptember 18. 14:46

Újabb részletek derültek ki a Fossiltól vett technológiáról, érdekes hibrid készülékek lehetnek a csőben.