:

Szerző: Gálffy Csaba

2015. június 24. 16:02

Kereskedelmi támogatással is van Docker

Elérhető a Docker kereskedelmi kiadása, teljeskörű támogatással és prémium szoftverrel. Ez utóbbi a Trusted Registry, amely biztonságos tárolót ad a konténeres alkalmazásokhoz, nagyvállalati felhasználóknak.

A héten zajló Dockercon konferencián jelentette be a konténeres megoldást fejlesztő cég, hogy a szoftver immár fizetős verzióban, előfizetéses modellben is elérhető. A fizetős verzió megkülönböztető jegye a kereskedelmi támogatás, a havi 150 dolláros előfizetési díjért cserébe ez jár az amúgy szabad szoftver mellé.

Az előfizetőknek a cég teljes körű, folyamatos (24/7) támogatást biztosít a Docker-telepítés mellé, az alapszint 10 minősített Docker Engine futtatását és a Docker menedzsmentszoftvereit tartalmazza. Az ügyfél igényeinek megfelelően az előfizetés tud skálázódni, így a nagy étvágyú partnerek értelemszerűen bővebb szolgáltatást kapnak, magasabb összegért.

Az előfizetők nem csak a támogatáshoz jutnak hozzá, hanem a Docker egyedi, prémium fejlesztéséhez is, amely Trusted Registry néven fut. A szoftver február óta tesztelhető béta státuszban (eredetileg Hub Enterprise néven), feladata pedig a konténeres lemezképek biztonságos tárolása. A Trusted Registry támogatja az Active Directory-t és az LDAP-ot is, valamint képes auditáláshoz használható minősített naplózásra is. A Trusted Registry nem csak felhőben, hanem on-premise is futtatható.

(forrás: TechCrunch)

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

A Trusted Registry első viszonteladója is megjelent a színen - az IBM vállalta magára az úttörő szerepet. A szoftvert a cég integrálta saját UrbanCode és PureApplication System eszközeivel is. A Trusted Registry már szerepel a Microsoft Azure Marketplace-en is, és hamarosan az Amazon Web Services platformon is elérhető lesz. A tülekedés érthető, a béta szoftvert több, mint 800 szervezet tesztelte - nekik szeretné mindenki eladni a kereskedelmi kiadást.

Támogatás - elvárás, pénzért is

A nagyvállalati kliensek számára alapvető elvárás a megvásárolt szoftverek mellé nyújtott minőségi támogatás, e cégek ezért hajlandóak jelentős összegeket is kifizetni. Ez bizonyítottan sikeres modell, az egyik első úttörő a Red Hat volt, amely képes volt szabad szoftver mellé nyújtott egyedi fejlesztésekből és kereskedelmi támogatásbból sikeres, stabil profitot elérő vállalatot felépíteni. Hasonló utat járhat be a Docker is, amely mára de facto szabvánnyá vált a konténeres alkalmazások futtatókörnyezeteinek bimbózó piacán piacán, és mivel a héten bejelentett Open Container formátumszabvány is a Docker technológiáira épül, immár de jure standard lesz.

a címlapról