Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. június 24. 13:30

Ingyen zenével szerezne előfizetőket a Google Play Music

Hirdetésekkel tűzdelt, ingyenesen igénybe vehető opciót jelentett be a Google a Play Musichoz. A csomag nem nyújt lehetőséget a számok igény szerinti lejátszására, helyette a tavaly felvásárolt Songza kurátori szolgáltatása állítja össze a hangulathoz, napszakhoz és aktivitáshoz illeszkedő rádióadások műsorát.

HIRDETÉS

Merész lépéssel próbál még több előfizetőt szerezni a Google Play Music. A keresőóriás egy héttel az Apple Music érkezése előtt jelentette be, hogy elindítja Play Music streaming zeneszolgáltatásának hirdetések ellenében ingyenesen használható szintjét. A Google a hangulathoz és tevékenységhez illő lejátszási listákat egy kurátori csapat segítségével állítja össze, ezeket online rádiócsatornák formájában lehet hallgatni. A lehetőséget egyelőre még csak Amerikában vezetik be, de nemsokára több országban is elérhetővé lesz.

Ingyen rádió

Az újonnan elérhető lejátszási listák nem csak kedvenc előadók és zenei stílus, de az aktuális hangulat vagy az épp végzett aktivitás szerint is szűrhetők, így választható aláfestő zene például reggeli ébredéshez, edzéshez stb. Ezen a téren a Play Music a Spotify-hoz közelít, a Google viszont egy zenei szakértőkből álló kurátori csapattal valósítja meg a válogatást. Az Apple Music szintén rendelkezni fog rádióállomás funkcióval, ami ugyancsak az emberi válogatáson alapul – a cupertinói cég a Beats 1 rádióállomást fogja így működtetni, DJ-k közreműködésével. A Google ezzel szemben a személyes ízlést is figyelembe vevő, műfajokra is bontott megoldással szállítja a hallgatnivalót a felhasználóknak.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az ingyenességért cserébe a felhasználóknak meg kell barátkozniuk a hirdetésekkel, és nem kapnak elérést minden funkcióhoz. Az ingyenes rádió jelenleg csak Amerikában érhető el webes felületen, később érkezik az androidos és iOS-es frissítés is, illetve a többi ország támogatása. Magyarországon jelenleg kétféle formában érhető el a Google Play Music: az ingyenes alapszolgáltatással 50 000 dalt lehet felhőben tárolni, melyeket a támogatott eszközeinkre bárhonnan visszaszinkronizálhatunk vagy streamelhetünk. A havi 1950 forintba kerülő előfizetéssel viszont elérést kapunk a Google teljes, 30 milliós zenei könyvtárához is, ahol szabadon hallgathatjuk bármelyik dalt, akár offline is.

Mivel a felhasználók zenefogyasztási szokásai a letöltésekről és vásárlástól eltolódtak a streaming irányába, a Google Play Music jelentősen alulmaradt a fejlettebb streaming szolgáltatásokkal szemben, annak ellenére, hogy jelentős felhős tárhellyel is rendelkezik a saját zenék szinkronizálására. A vállalat az előfizetői számokkal kapcsolatban csak annyit mond, hogy 2014-ben kétszer annyi felhasználót szereztek, mint előző évben, pontos számokat viszont nem közöl.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.