Szerző: Voith Hunor

2015. június 17. 12:10

Általánosan elérhető az App Engine for PHP

Mindenki számára, általánosan elérhetővé tette a Google az App Engine for PHP-t. A vállalat szerint a még mindig népszerű programozási nyelvre felkészített futtatókörnyezet nagy siker a fejlesztők körében, a felhős platform mintegy 800 millió lekérést szolgál ki hetente.

HIRDETÉS

Közel két évnyi bétatesztelés után késznek nyilvánította és általánosan, mindenki számára elérhetővé tette a Google az App Engine for PHP-t, a vállalat PaaS (platform mint szolgáltatás) megoldásának PHP-ban írt alkalmazások futtatását lehetővé tevő változatát. A jelenleg támogatott négy programozási nyelv közül így már csak a keresőóriás saját nyelve, a Go van bétás besorolásban az App Engine-en.

A cég a lépést ismertető blogbejegyzésében azt írja, a szolgáltatást már eddig is fejlesztők tízezrei próbálták ki és használták PHP-alkalmazások futtatására. Az egyik legnagyobb fejlesztés a Sony Music nevéhez köthető, a kiadó tavaly egy, a YouTube-on élőben közvetített zenei esemény mellé fejlesztett egy kvízprogramot, ami hét óra alatt 630 ezer egyedi látogatót szolgált is, és a csúcsidőszakban másodpercenként 9 ezer lekérést kapott.

39:41
 

Google I/O 2013 - Introducing Google App Engine for PHP

Még több videó

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A többi támogatott nyelvhez hasonlóan persze az App Engine for PHP legtöbb funkciójának is van ingyen igénybe vehető kvótája, így lényegében egy teszt erejéig bárki kipróbálhatja. Az induláshoz szükséges fejlesztői csomagot (SDK) erről az oldalról lehet letölteni, az App Engine-ben kevésbé járatosak pedig itt olvashatnak az alapokról.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 02:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.