Szerző: Koi Tamás

2015. június 15. 15:05

Vezetékes szolgáltatásokat csomagol a UPC műholdas üzletága

A piaci trendeket követve új csomagajánlatokkal rukkolt elő ügyfeleinek egyelőre egy szűk körét érintően a UPC Luxemburgba kiszervezett műholdas üzletága. A cég júniustól vezetékes szolgáltatásokat is nyújt ezen előfizetőknek, partnerszolgáltatóin keresztül.

Május végétől jelentős mértékben változtat eddigi üzleti stratégiáján a UPC Luxemburgba kiszervezett műholdas üzletága, a UPC Magyarországtól jogilag független UPC Direct. A korábban kizárólag műholdas tévészolgáltatásban utazó cég partnerszolgáltató bevonásával mostantól vezetékes telefont és internetszolgáltatást is kínál ügyfelei egy szűk körének. Bár a műholdas szolgáltatás földrajzilag meglehetősen tágan értelmezhető megoldás, a csomagajánlatok elérhetősége egyelőre nem országos, a bővítés üteméről pedig egyelőre semmit nem tudni. A cég új szolgáltatásairól és az akciókról jelenleg a weboldalon sem lehet tájékozódni.

A stratégiaváltással a több országban is (adott esetben eltérő márkanéven) jelen lévő UPC DTH S.á.r.l klasszikus triple-play szolgáltatóvá válik, vagyis a háztartások számára - a mobilt leszámítva - teljes körű telekommunikációs megoldásokat biztosít, mindegyik szolgáltatás igénybe vétele esetén kedvezményes feltételekkel. A Liberty Global cégcsoport tagja minderre alighanem a vezeték nélküli tévépiacon egyre kiélezettebbé váló verseny miatt kényszerülhet, a cég két legnagyobb hazai riválisa közül (DIGI, Magyar Telekom) ugyanis mindkettő kínál ügyfeleinek vezeték nélküli tévé mellé vezetékes szolgáltatásokat is.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Lapunk úgy tudja, hogy a 2010-ben Luxemburga költözött szolgáltató a három, vezetékes primer körzettel rendelkező magyar szolgáltató közül egyelőre az Invitel vezetékes hálózatát használja bizonyos körzetekben xDSL-szolgáltatáshoz és vezetékes telefonhoz. Érdekesség, hogy az ajánlatban olyan kedvezményes telefonos csomagok is szerepelnek, melyekkel hálózaton belül, valamint a UPC Magyarország hálózatán belül is nulla forintos percdíjért lehet telefonálni, emellett a legdrágább díjcsomagokkal mobil irányba, sőt, bizonyos külföldi vezetékes hálózatokba is nulla forint a percdíj.

A UPC Direct által biztosított internetelérés kínált sávszélessége 10 Mbps, amit egy kiegészítő díjcsomaggal 30 Mbps-re lehet nővelni, erre ugyanakkor csak a legkorszerűbb réz érpár alapú hálózatok esetében van lehetőség. Hasonló viszonteladói konstrukciókat más szolgáltatók is igénybe vesznek a magyar piacon, a UPC Direct lehet ugyanakkor az első (de mindenképpen a legnagyobb), mely külföldi cégkén kínál ügyfeleinek magyar nagykereskedelmi partner által értékesített vezetékes szolgáltatást.

A luxemburgi illetőségű UPC Directnek ma megközelítőleg 245 ezer tévéelőfizetője van, nagyjából 15 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt. ezzel a szolgáltató a harmadik legnagyobb vezeték nélküli műsorszóró vállalat a magyar piacon. A cég ügyfélbázisának mérete ugyanakkor 2010-ben (a UPC Direct és a UPC Magyarország különválásakor) a jóval kisebb piacon meghaladta a 350 ezer háztartást.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról