Szerző: HIRDETÉS

2015. június 15. 01:00

Access point, ami az olimpián már bevált

Alkalmazásszintű felügyelettel és rugalmasan konfigurálható sávszélességgel teszik hosszú távon értékállóvá az irodai vezeték nélküli hálózatot az Avaya WLAN 9100 termékcsalád hozzáférési pontjai.

A vállalati ügyfelek a vezeték nélküli hálózatoktól ma már egyértelműen a vezetékes telepítések stabilitását, alacsony válaszidejét és stabil teljesítményét várják el. Az Avaya ezekre a kihívásokra válaszolva fejlesztette ki a Wireless LAN 9100 Access Point termékcsaládjába tartozó hozzáférési pontokat (access point, AP). Ezek alkalmazásával a kevesebb informatikust foglalkoztató kkv szektor szereplői is professzionális színvonalú, költséghatékony, ugyanakkor értékálló vezeték nélküli hálózatot építhetnek, melyek nagy sávszélességet és az üzleti alkalmazások számára priorizálható adatforgalmi beállítási lehetőségeket is biztosítanak.

A WLAN 9100 sokrétű, de egyszerűen kezelhető menedzsment-funkcióinak köszönhetően aalkalmazásszintű kontrollt ad a hálózati forgalom felett. Az üzemeltetők így az elvárt alacsony válaszidőt és nagy sávszélességet biztosíthatják az üzleti alkalmazásoknak. A prioritási listán alacsonyabban rangsorolt, munkavállalói személyes alkalmazások így nem harapnak bele az üzleti folyamatokhoz kritikus alkalmazások megfelelő működéséhez szükséges szávszélességbe, miközben az alkalmazottakat drákói szigorral (közösségi oldalak, streaming szolgáltatások letiltása) sem kell sújtani. A WLAN 9100 hozzáférési pontok több mint 1300 alkalmazást ismernek fel, azok (ha mégis szükséges) közvetlenül a hálózat peremén letilthatók, a szolgáltatási szintek (QoS) megfelelő konfigurálásával pedig egy, az üzletmenet szempontjából ideális "forgalmi rend" is kialakítható.

A termékcsalád szoftveresen programozható rádióadókkal rendelkezik, így a vezeték nélküli hálózat frekvenciaspektrumának igény szerinti konfigurálását és optimalizálását is lehetővé teszi. Más gyártók általában rögzítik az adók frekvenciabeállításait – szinte minden 802.11ac hozzáférési pont esetében az egyik adót 5 GHz-re, a másikat 2,4 GHz-re korlátozzák. Az Avaya WLAN 9100-as adói viszont igény szerint programozhatók, így például ha a hálózaton minden kliens 2,4 GHz-en működik, akkor mindkét rádió erre a frekvenciára állítható. Ugyanakkor azok egyidejűleg működhetnek 5 GHz-es beállítással is, és ha a klienskörnyezet igényli, az eszközökkel akár 2,6 Gbps sávszélesség is elérhető.

Egyszerű menedzselés

Az Avaya WLAN Orchestration System (WOS) eszközeivel az üzemeltetők a tervezéstől a konfiguráláson és felügyeleten át az optimalizálásig teljes körűen menedzselhetik a WLAN 9100-as infrastruktúrát. A házon belül telepíthető (on premise) rendszer mellett az Avaya felhős változatot is kínál. A WLAN 9100 Cloud különösen a kkv-knál teheti könnyebbé és gyorsabbá a vezeték nélküli hálózat bevezetését és üzemeltetését.

A WLAN 9100 hozzáférési pontokkal szervesen integrálható az Avaya Identity Engines is, amely részletes információkat biztosít a hálózatra csatlakozó eszközökre és a felhasználói tevékenységekről egyaránt. A megoldás segítségével az adminisztrátorok meghatározhatják a hálózatba engedett eszközök körét, csoportokat, szabályokat hozhatnak létre. Megoldhatják például, hogy a vállalat vendégei és a saját eszközeiket (BYOD) használó alkalmazottak mely készülékekkel léphetnek be az irodai hálózatba és azon milyen alkalmazásokat érhetnek el.

Az Avaya ingyenes Wi-Fi Designer szoftverével a Wi-Fi hálózat megtervezése is egyszerű. Egy alaprajzon elhelyezhetjük az AP-kat (akár Avaya cikkszám szerint is), és szimuláció alapján lefedettséget valamint heat mapet (távolságtól függőő jelerősség-szintet) számolhatunk, de akár már működő rendszerből is kérhetünk le tényleges adatokat.

Egy olimpia próbáját is kiállta

A WLAN 9100-as termékcsaládba ugyanaz a Fabric Connect technológia került, amely a 2014-es téli olimpiai játékok vezeték nélküli hálózatának gerincét is adta Szocsiban. Az érintés nélkül hozzárendelhető (zero touch provisioning) hozzáférési pontok a telepítést, bővítést és a szolgáltatások konfigurálását is rendkívül felgyorsítják. A kétrétegű architektúrára épülő modellek ehhez mindent tartalmaznak, beleértve a kontrollert is, annak minden funkciójával az alkalmazásfelügyelettől a hálózati forgalom védelmén, szűrésén és elemzésén át a szolgáltatási szintek beállításáig. Mivel nincs szükség külön kontrollerre, az nem válhat szűk keresztmetszetté, így a vezeték nélküli hálózat gyenge pontjává sem.

Mindenki megtalálhatja a megfelelőt

A cégek belső és külső hozzáférési pontok széles palettájáról választhatnak az Avaya WLAN 9100-as termékcsaládjában. A két- és négyadós változatban, 2x2 és 3x3 MIMO opciókkal elérhető, 802.11n és 802.11ac szabványú, beltéri AP-k mellett a portfólióban kültéri és ipari környezetben is használható hozzáférési pontok, valamint külső antennák is találhatók.

A vállalatok megtehetik, hogy kezdésnek 802.11n technológiás hozzáférési pontot vásárolnak, majd amikor az igények ezt megkövetelik, egyszerű licencbővítéssel gigabites átviteli sebességet adó 802.11ac technológiára váltanak.

Amennyiben érdekli az Avaya Access Point, most tesztelheti is. Kattintson a részletekért!

[Az RRC Hungary Kft. megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról