Szerző: Hlács Ferenc

2015. június 8. 12:32

Közeleg az idei MLOC.JS

Hamarosan itt a 2015-ös MLOC.JS: a JavaScript fejlesztőket célzó konferencián többek között a Mozilla, az Oracle, a Futurice és a Shape Security szakértőinek előadásain és workshopjain ismerkedhetnek meg a népszerű programozási nyelv jelenével és jövőjével.

Közeleg az idei MLOC.JS konferencia, amely az előadások mellett workshopokkal várja az a JavaScript fejlesztőket - ők jobb ha június 18-19-ét már most bevésik naptáraikba.

A rendezvény résztvevői többek között a JavaScriptre bélyegét erősen rányomó ELM-ről és PureScriptről is hallhatnak - utóbbiról Michael Ficarra előadásában, aki komoly részt vállalat a CoffeeScript programnyelv kifejlesztésében. A Haskell által inspirált funkcionális PureScripttel az érdeklődők az előadás mellett egy ugyancsak Ficarra által levezényelt workshop keretei között közelebbről is megismerkedhetnek.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az előadók között Szegedi Attila is ott van az Oracle-től, aki a szerveroldali alkalmazások Nashorn JavaScript runtime-mal történő fejlesztésén vezeti végig a közönséget. Szegedi Attila egyébként a Mozilla Rhino JavaScript runtime és a Twitter által használt, szerveroptimalizált Kiji Ruby runtime kapcsán is ismerős lehet, az ő nevéhez fűződik továbbá a Dynalink keretrendszer megalkotása. A konferencián Andre Staltz, a Futurice interfésztervezője is tiszteletét teszi, ő a reaktív programozás hasznosságáról beszél majd a sokszor kaotikus kódok rendszerezésében, illetve workshopot is tart a témában.

A 2015-ös MLOC-on az Oracle és a Futurice mellett a Mozilla és a Shape Security szakértői is felszólalnak, idén is érdemes lesz tehát ellátogatni a rendezvényre, részletesebb információkért pedig annak weboldalára, ahol jegyvásárlásra is lehetőség van.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról