Szerző: Gálffy Csaba

2015. június 4. 12:27

Szabad szoftveres rocksztárok Budapesten!

Kivételesen jónak igérkezik a következő HWSW Free!, a Balabit segítségével sikerült meggyőzni az épp Budapesten tartózkodó elit hálózati szakembereket arról, hogy jöjjenek el és beszéljenek nektek a terület friss fejleményeiről.

Igazán különleges eseménnyel folytatódik június 22-én a HWSW Free! meetup-sorozat, az épp Budapesten vendégeskedő szabad szoftveres gurukat hívtuk el előadást tartani. Az esemény fókuszában a linuxos hálózatkezelés, illetve az arra épülő különböző megoldások, technológiák állnak - a tűzfalaktól a terheléselosztásig.

Szuper előadók, szuper témák

Az est egyik sztárja David S. Miller lesz, aki a Linux kernel hálózat stack karbantartója (maintainer), ebben a szerepében rengeteg hálózati kártya meghajtóját írta/írja, de a hálózati teljesítmény javulásában is kulcsszerepe van. Miller az ötödik legaktívabb Linux kernel-fejlesztőnek számít a világon, mintegy 3 800 saját módosítással a 3.10 és 3.18 verziók között. Maintainer szerepben még aktívabb, a Who Writes Linux kimutatása szerint mintegy 7 780 patchet ellenőrzött a 3.10-es verzió óta, ezzel a második helyre volt jó. A hálózatos alrendszer mellett Miller a SPARC-portért is felel.

32:14
 

Netdev 0.1 - Keynote

Még több videó

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Az előadók közül talán Alex Gartrellt érdemes még külön kiemelni, aki a Facebooktól kap fizetést, fő feladata azonban szintén a Linux kernel hálózati képességeinek fejlesztése. Foglalkozott már memcache, illetve CDN technológiákkal is, jelenleg a transport-layer terheléselosztást végző IPVS (IP Virtual Server) a szakterülete. Előadásában erről, az IPVS adatközponti felhasználásáról fog majd beszélni.

A fentieken túl lesz szó hálózatvirtualizációról, a Netfilter legfrissebb újdonságairól, a hálózati naplózás rejtelmeiről, mind olyan előadóktól, akik nem csak használják, de fejlesztik is ezeket a technológiákat. A részletes program az oldalon olvasható.

Rendhagyó menetrend

Az eddigi szerdai és csütörtöki időpont helyett a júniusi HWSW Free! az előadók programjához alkalmazkodva hétfőn lesz. Az előadás-blokk is hosszabb lesz a szokásosnál, a kötetlen program este 9-kor kezdődik majd.

Ami nem változik, az a házirend: kapunyitás délután 5-kor, az előadások pedig 6-kor kezdődnek, de ahogy időd engedi, bármikor csatlakozhatsz. A rendezvény ingyenes, azonban a regisztráció kötelező, ezt a meetup honlapján teheted meg. Kérjük, tiszteld meg a közösséget azzal, hogy csak akkor regisztrálsz, ha biztosan el tudsz jönni! Az AnKERT befogadóképessége limitált, így ha nem jössz el, egy olyan embertől veszed el a lehetőséget, aki valóban ott lenne. Az esemény időpontja mégegyszer: június 22.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 15:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.