Szerző: Hlács Ferenc

2015. május 27. 15:21

SDN céggel erősít a HP

Akvirálja a 2007-ben indult, SDN és NFV megoldásokkal foglalkozó ConteXtreamet a HP. A két cég korábban is szoros kapcsolatot ápolt, a ConteXtream tagja volt a HP OpenNFV kezdeményezésének is.

Bevásárol a HP, a vállalat ezúttal egy SDN, illetve NFV (Network Function Virtualization) megoldásokat kínáló, a kaliforniai Mountain View-ban székelő céget vesz meg. A HP egy ideje már közeli kapcsolatot ápol a ConteXtreammel, az tagja többek között OpenNFV kezdeményezésének is. A felvásárlás bár még nem zajlott le teljes egészében, már biztosra vehető, ahogy az a HP, az akvizíciót bejelentő blogposztjából is kiderül.

A 2007-ben alapított ConteXtream a HP számára elsősorban SDN (szoftveresn meghatározott hálózatok) területén szerzett tapasztalatai miatt vonzó: a cég szolgáltatóknak szánt, nyílt, skálázható technológiát kínál, amelyet a poszt szerint több nagyvállalat is használ világszerte. A cég megoldásaival a szolgáltatók meglévő hardvereiket használva virtualizálhatnak különböző szolgáltatásokat, illetve funkciókat ügyfeleik számára. A HP a ConteXtream SDN kontrollerplatformját a jövőben saját, OpenNFV megoldásai mellé állítja majd.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A frissen bekebelezett céggel tehát eddig is szoros volt a kapcsolat, az idén februárban állt be a HP OpenNFV partnerek sorába, ekkor a HP teljes NFV termékpalettájába beépítette a cég SDN megoldásait, a HP Helion OpenStacktől egészen az NFV Directorig. Az HP az egyelőre ismeretlen összegű akvizíciótól azt reméli, azzal még inkább megvetheti a lábát az NFV piacon, amely elemzők szerint 2018-ra a 11 milliárd dollárosra hízhat. A vállalat a felvásárlással szerzett erőforrásokat és képességeket továbbá a nyílt, szoftveresen definiált hálózati platformon dolgozó OpenDaylight közösség számára is elérhetővé teszi: a cél egy nyílt forrású, szolgáltatói szintű SDN kontroller létrehozása.

A felvásárlás lezárultával, a ConteXtream a HP Communications Solutions Business üzletágához kerül, és úgy néz ki az alkalmazottak is maradnak. A hamarosan leányvállalatként működő céget továbbra is a társalapító-vezérigazgató Nachman Shelef vezeti majd. A HP-nek nem ez az első felvásárlása idén, márciusban a hálózati részlegét az Aruba Networks-szel erősítette - a cégért 3 milliárd dollárt fizetett ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról