Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Csak egy évig lehet ingyen Windows 10-re frissíteni

Voith Hunor, 2015. május 19. 18:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Végre tisztázta a Microsoft, hogy a Windows 10 megjelenését követően azok, akik a korábban megjelölt egy éves akciós időszakon belül nem frissítenek az új operációs rendszerre, ezt később hogyan tehetik meg. Röviden: úgy, mint eddig.

A Microsoft már az év elején közölte, hogy a Windows 7 vagy 8.x licenccel rendelkező felhasználók a Windows 10 megjelenését követő első évben ingyenesen frissíthetnek majd az új operációs rendszerre, azaz a rendszerfrissítést követően teljes értékű Windows 10 licenccel fognak rendelkezni. A redmondi vállalat azonban arról eddig hallgatott, hogy az akciós időszak elteltével milyen upgrade lehetőségeket fog kínálni azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem éltek a lehetőséggel.

Kiderült, lényegében különlegességre nem érdemes számítani. A Microsoft Ausztrália egyik termékmenedzsere a közelmúlt Windows 10-zel kapcsolatos bejelentéseket összegző blogbejegyzésében egyértelművé tette: az a Windows 7 vagy 8.x licenctulajdonos, aki elszalasztja az első éves ingyenes lehetőséget, a megszokott módon, dobozos változat megvásárlásával vagy mennyiségi licencfrissítéssel (Pro változat) lehet az új operációs rendszer jogos használója.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Windows 7 és 8.x Home és Pro változatairól lesz lehetséges az ingyenes frissítés az első évben, az Enterprise kiadás a jelenleg elérhető információk szerint továbbra is fizetős marad. A Windows 10 Mobile a megfelelő mobileszközökre ingyenes frissítésként is elérhető lesz. A Microsoft korábban jelezte, hogy a Vista és XP licenctulajdonosok számára kedvező árú frissítési ajánlatokkal fog előrukkolni, ahogy a kalózpéldányokról technikailag Windows 10-re átállóknak is, akik csupán ezzel a lépéssel még nem legalizálják operációs rendszerüket.

Érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft a Windows 10 frissítést a 8.x esetében sem a Windows Store-on, hanem a Windows Update-en keresztül fogja elérhetővé tenni – ugyanúgy, ahogy azt már a technikai előzetessel is tette. A doménbe kötött Windowsokat csak a Windows Update-en keresztül, manuálisan lehet frissíteni, WSUS-en keresztül nem. Arról még nincs információ, hogy a legálisan frissített operációs rendszerekhez új Windows 10 termékkulcs is fog-e járni, hogy egy esetleges nulláról való újratelepítés akár külön letölthető ISO változattal is megoldható legyen.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.