Szerző: Hlács Ferenc

2015. május 7. 11:14

Budapesten is lesz Intel hackathon

A Kitchen Budapestben rendezi magyarországi hackathonját az Intel. A már több európai nagyvárosban is megtartott, workshoppal egybekötött verseny időpontja május 16-17, a jelentkezés ingyenes.

Budapesten is lesz Intel és Hub:raum Break & Make hackaton: a Krakkó és Bukarest után hazánkban is megrendezett versenynek a Kitchen Budapest ad otthont, május 16-án, illetve 17-én. A workshoppal egybekötött versenyt május 14-én egy meetup vezeti fel, "IoT on the way" témában, amely kifejezetten az utazással, mozgással, emberi közlekedéssel kapcsolatos IoT eszközökre fókuszál. A rendezvényekre az Intel és a Kitchen Budapest elsősorban a technológia, programozás vagy akár az üzleti élettel kapcsolatban érdeklődő fiatalokat vár.

A workshopok résztvevői megismerkedhetnek az Intel Edison kitjével, illetve 4-5 fős csapatokban saját IoT-projektjükön is dolgozhatnak az esemény szakmai mentorainak segítsége és felügyelete mellett. A 24 órás maratoni hackerverseny vasárnap délelőtt, ünnepélyes díjátadóval zárul, ahol a szervezők a legjobb megoldások fejlesztőit saját Intel Edison szettel, illetve ahhoz tartozó szenzorokkal jutalmazzák meg.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

„A májusi hackathonon nemcsak innovatív ötleteknek adunk teret, hanem edukációs célt is szolgálunk, hogy szabadon formalódó csapatok ismerkedjenek egy új technologiával és egymással. Az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorítok, hogy jelentkezzen és valósítsa meg ötletét. Már csak azért is, mert az ambíciózusabb résztvevők az eseményen formálódó ötleteikkel akár a Challenge UP!, vagy a WallOfBussiness IoT-alapú megoldások versenyeire is nevezhetnek május végéig,”–mondta Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest ügyvezető igazgatója.

A hackathonra az esemény weboldalán van lehetőség ingyenesen regisztrálni, a rendezvényt megelőző IoT meetupra pedig itt lehet jelentkezni. Az előadások nyelve angol, de a szervezők szerint lesz lehetőség a nyelvi akadályok áthidalására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról