Szerző: Gálffy Csaba

2015. május 4. 15:38

Megvan a Cisco új vezetője

Kijelölte utódját John Chambers, a hálózati óriás következő elnök-vezérigazgatója a globális értékesítési vezető, Chuck Robbins lesz. Chambers a cég elnöki pozíciójában folytatja tovább

Várhatóan július 26-án adja át a stafétát John Chambers, a Cisco veterán (és mára élő legendává vált) vezérigazgatója. A kijelölt utód az értékesítési vezető, Chuck Robbins lett, neki adja át a trónt 20 éves uralkodás után. Chambers sem vonul vissza a vállalattól (az, hogy máshol folytatná, természetesen szóba sem került), a váltást követően az igazgatótanács elnökeként működik tovább a Ciscónál.

John Chambers internetes időszámítás szerint emlékezet előtt lett a Cisco legfelső vezetője, 1995-ben vette át a kormányrudat. 5 évvel a dotkom-lufi pukkanása előtt a cégnek 1,2 milliárdos éves bevétele volt, ez nőtt mára 47 milliárdra.  A vállalat minden kétséget kizáróan Chambers alatt és Chambers miatt lett a vállalati informatika egyik legfontosabb szállítója, az innovatív ötlet (dedikált multiprotokoll hálózati eszközök) alatta lett kereskedelmileg sikeres termék.

"Chuck ismeri a Cisco minden szegmensét, műszaki területét és földrajzi régióját" - mondja a hivatalos sajtóközlemény. Ez érthető, Robbins egy személyben felelt a vállalat gigantikus értékesítési csoportjának jó működéséért, amely mintegy 47 milliárd dollárnyi eszközön és szolgáltatáson adott túl csak a tavalyi évben. "[Robbins] a Cisco kultúra bajnoka, és rendkívüli képessége van arra, hogy inspiráljon, energizáljon és kapcsolatot építsen alkalmazottakkal, partnerekkel, vásárlókkal és partnerekkel. Chuck víziója, stratégiája és a végrehajtás terén mutatott eddigi teljesítménye pontosan az, amire a Ciscónak szüksége van".

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Cisco felsővezetői adatlapja szerint Chuck Robbins jelenleg a vállalat globális értékesítési és partneri kapcsolatokért felelős vezetője, pozíciója hivatalosan a globális terepműveletekért felelős alelnök (senior vice president of worldwide field operations). Robbins 20 éve működik értékesítési vezetői munkakörben, korábban az amerikai értékesítésért felelt, az Egyesült Államok, Kanada és Latin-Amerika együtt tartozott alája, mintegy 8500 fővel. A céghez nagyon régen, 1997-ben csatlakozott, tehát nyugodtan tekinthető veterán Cisco-alkalmazottnak.

A vállalat 16 hónapja indította be formálisan a Chambers-utód fejvadászatát, az igazgatótanács és az elnök-vezérigazgató hosszasan válogatta a potenciális jelölteket. Ez a folyamat zárult most - illetve zárul júliusban, Robbins első munkanapjával a CEO munkakörben.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.