Szerző: Koi Tamás

2015. május 4. 14:24

A Telekom is előrukkolt a korlátlan roamingcsomaggal

Pár héttel a Vodafone új roaming árszabásának bejelentése után a Magyar Telekom is előrukkolt új, a korábbiaknál lényegesen kedvezőbb feltételekkel igénybe vehető roaming opcióival. Májustól a Telekom is kínál korlátlan beszélgetést és SMS-t az EU-ban, de a korlátlanság csak a legdrágább előfizetések mellé jár ingyen.

Alig pár hét alatt reagált a Magyar Telekom arra, hogy a Vodafone Magyarország április elején bejelentette új, korlátlan beszédperceket és SMS-eket tartalmazó tarifáihoz kötődő roaming-árszabását. A legnagyobb hazai szolgálató május elsejétől szintén kínál ügyfeleinek korlátlanságot az EU-n belül barangolva, emellett bevezetett egy, a korábbi Travel&Surf opciókhoz képest lényegesen kedvezőbb feltételekkel kínált roaming opciót is.

Csak a top csomaghoz jár ingyen

A Magyar Telekom mai, az újdonságokkal kapcsolatosan kevés részletre kitérő közleményében közli, hogy a legdrágább, havi 19990 forintba kerülő Next XL díjcsomag (illetve ennek aranytárskártyás változata) mellé díjmentesen biztosítja előfizetői kérésére az újonnan bevezetett EU Plusz roaming opciót, mely a belföldi hívásokkal és SMS-ekkel egyezően korlátlan hívást és SMS-t biztosít az EU-s mobilhálózatokból az adott ország mobilhálózatába, illetve Magyarországra.

A közlemény egyáltalán nem tér ki arra, hogy a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséggel mi történik roaming környezetben, a szolgáltató szerződési feltételeiből azonban kiderül, hogy az EU Plusz opció egységesen, díjcsomagtól függetlenül 300 MB adatforgalmat biztosít havonta EU-s roaming környezetben. Ez egyébként pontosan a tizede annak az adatmennyiségnek, ami a Next XL díjcsomagban található, és 200 megabájttal kevesebb, mint a Next M díjcsomagok (valamint ezek aranytárskártyás változatai) mellé járó havi adatmennyiség.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az EU Plusz opció a havi 9990 forintba kerülő Next M díjcsomag mellé díjfizetés ellenében jár, az ügyfelek egy év hűségvállalás esetén havi 590 forintért igényelhetik a szolgáltatást, ha nem vállalnak hűséget, az egyszeri díj 9990 forint, vagyis ez esetben a havi díj lényegében megduplázódik. A szolgáltató a Next M mellett az olcsóbb, Next S és Music M valamint S díjcsomagok előfizetői számára létrehozott egy új roamingopciót is, mely EU 100 néven heti 100 MB roamingkeretet és 100 percnyi beszélgetést (SMS-t viszont nem) kínál bruttó 1290 forintért havonta. A többi díjcsomag mellé továbbra is változatlan feltételekkel igénybe vehetők a Telekom Travel&Surf, illetve Travel&Talk opciói.

Vagy gyors, vagy sok net

A Vodafone egy hónappal ezelőtt megújított Red tarifáival szintén korlátlan beszélgetést és SMS-t biztosít az EU-s tagországokon belül barangolva, de kizárólag Magyarországra irányuló hívások esetén. A korlátlanság a havit 9990 forintba kerülő Red Basic EU díjcsomagtól felfelé mindenkinek jár, külön díj fizetése nélkül. Fontos különbség, hogy a Vodafone tarifáinál a teljes belföldi adatkeret leforgalmazható külföldön, ez a havi Red Basic EU-nál 500 MB-ot, az 11990 forintba kerülő Red Medium EU-nál 2 GB-ot, a 14990 forintos Red Extra EU-nál 4 GB-ot jelent havonta.

A Telekomnál ugyanakkor nem kell lemondaniuk a 4G-szolgáltatásról az EU-s hálózatokon barangoló ügyfeleknek: a szolgáltató a nyártól 30 fölé bővíti azon roaming partnereinek a számát, melyeknél igénybe vehető a 4G-szolgáltatás (megfelelő díjcsomaggal és készülékkel).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról