Szerző: Koi Tamás

2015. május 4. 14:24

A Telekom is előrukkolt a korlátlan roamingcsomaggal

Pár héttel a Vodafone új roaming árszabásának bejelentése után a Magyar Telekom is előrukkolt új, a korábbiaknál lényegesen kedvezőbb feltételekkel igénybe vehető roaming opcióival. Májustól a Telekom is kínál korlátlan beszélgetést és SMS-t az EU-ban, de a korlátlanság csak a legdrágább előfizetések mellé jár ingyen.

Alig pár hét alatt reagált a Magyar Telekom arra, hogy a Vodafone Magyarország április elején bejelentette új, korlátlan beszédperceket és SMS-eket tartalmazó tarifáihoz kötődő roaming-árszabását. A legnagyobb hazai szolgálató május elsejétől szintén kínál ügyfeleinek korlátlanságot az EU-n belül barangolva, emellett bevezetett egy, a korábbi Travel&Surf opciókhoz képest lényegesen kedvezőbb feltételekkel kínált roaming opciót is.

Csak a top csomaghoz jár ingyen

A Magyar Telekom mai, az újdonságokkal kapcsolatosan kevés részletre kitérő közleményében közli, hogy a legdrágább, havi 19990 forintba kerülő Next XL díjcsomag (illetve ennek aranytárskártyás változata) mellé díjmentesen biztosítja előfizetői kérésére az újonnan bevezetett EU Plusz roaming opciót, mely a belföldi hívásokkal és SMS-ekkel egyezően korlátlan hívást és SMS-t biztosít az EU-s mobilhálózatokból az adott ország mobilhálózatába, illetve Magyarországra.

A közlemény egyáltalán nem tér ki arra, hogy a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséggel mi történik roaming környezetben, a szolgáltató szerződési feltételeiből azonban kiderül, hogy az EU Plusz opció egységesen, díjcsomagtól függetlenül 300 MB adatforgalmat biztosít havonta EU-s roaming környezetben. Ez egyébként pontosan a tizede annak az adatmennyiségnek, ami a Next XL díjcsomagban található, és 200 megabájttal kevesebb, mint a Next M díjcsomagok (valamint ezek aranytárskártyás változatai) mellé járó havi adatmennyiség.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az EU Plusz opció a havi 9990 forintba kerülő Next M díjcsomag mellé díjfizetés ellenében jár, az ügyfelek egy év hűségvállalás esetén havi 590 forintért igényelhetik a szolgáltatást, ha nem vállalnak hűséget, az egyszeri díj 9990 forint, vagyis ez esetben a havi díj lényegében megduplázódik. A szolgáltató a Next M mellett az olcsóbb, Next S és Music M valamint S díjcsomagok előfizetői számára létrehozott egy új roamingopciót is, mely EU 100 néven heti 100 MB roamingkeretet és 100 percnyi beszélgetést (SMS-t viszont nem) kínál bruttó 1290 forintért havonta. A többi díjcsomag mellé továbbra is változatlan feltételekkel igénybe vehetők a Telekom Travel&Surf, illetve Travel&Talk opciói.

Vagy gyors, vagy sok net

A Vodafone egy hónappal ezelőtt megújított Red tarifáival szintén korlátlan beszélgetést és SMS-t biztosít az EU-s tagországokon belül barangolva, de kizárólag Magyarországra irányuló hívások esetén. A korlátlanság a havit 9990 forintba kerülő Red Basic EU díjcsomagtól felfelé mindenkinek jár, külön díj fizetése nélkül. Fontos különbség, hogy a Vodafone tarifáinál a teljes belföldi adatkeret leforgalmazható külföldön, ez a havi Red Basic EU-nál 500 MB-ot, az 11990 forintba kerülő Red Medium EU-nál 2 GB-ot, a 14990 forintos Red Extra EU-nál 4 GB-ot jelent havonta.

A Telekomnál ugyanakkor nem kell lemondaniuk a 4G-szolgáltatásról az EU-s hálózatokon barangoló ügyfeleknek: a szolgáltató a nyártól 30 fölé bővíti azon roaming partnereinek a számát, melyeknél igénybe vehető a 4G-szolgáltatás (megfelelő díjcsomaggal és készülékkel).

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.