Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. április 30. 18:07

Edge lesz a Microsoft új böngészőjének neve

A Build konferencián árulta el a Microsoft, hogy az Internet Explorer nyomdokaiba lépő, eddig Project Spartan kódnév alatt fejlesztett böngésző végleges neve Microsoft Edge lesz. A bejelentéssel együtt a redmondi cég megmutatta az alkalmazás ikonját is, és elárult pár további érdekességet a böngészővel kapcsolatban.

A Build 2015 konferencián természetesen napirendre került a Microsoft új, Windows 10-es eszközökre univerzális appként érkező böngészője is, ezzel kapcsolatban Joe Belfiore jelentette be, hogy Microsoft Edge lesz az alkalmazás hivatalos elnevezése. Az Edge kifejezés eddig is gyanús lehetett a szemfülesek számára, mivel a Microsoft a böngésző alatt futó renderelő motort EdgeHTML névre keresztelte - ebben pedig már szépen megbújt a végleges elnevezés is.

Az Explorer nyomdokain

A böngészővel kapcsolatosan azt is megemlítette a cég, hogy a fejlesztők Firefox és Chrome bővítményeiket könnyedén portolhatják Edge-re pár apróbb módosítással, így az Edge felhasználóknak nem kell nélkülözniük a legnépszerűbb bővítményeket sem. Újra lett gondolva az "Új fül" tab ablak elrendezése is, új lap lenyitáskor egy személyreszabott kezdőoldalt fognak látni a felhasználók, amíg nem írják be a keresett URL nevét. Ezen olyan tartalmakkal lehet majd találkozni, mint a legtöbbet nézett oldalak, a hozzájuk kapcsolódó appok, más kiemelt appok, és egyéb információk.Ezeket egyrészt a felhasználó előzményei és böngészési szokásai, másrészt a Cortana által biztosított személyi információk alapján fogja kiválasztani a böngésző.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A hivatalos név bejelentésével a cég megmutatta az Edge logót is, amely jól tükrözi a böngésző azon törekvését, hogy az Internet Explorer nyomdokaiba lépjen. Az ikon megőrizte az Explorer jellegzetes formavilágát, a hasonlóság tagadhatatlan - köszönhetően javarészt az azonos kezdőbetűnek. A képi világ tudatos tervezés eredményeként született meg, a fejlesztők elmondása szerint így azok is könnyen beazonosítják majd a böngészőt, akik eddig IE-t használtak, de mondjuk nem tudnak az Edge érkezéséről - így a váltás szinte észrevétlenül megy végbe számukra.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.