Szerző: Voith Hunor

2015. április 17. 17:10:00

Kinyírhat egyes Lumiákat a Windows 10 előzetese

Nagyon komoly hibába futott bele számos felhasználó, amikor a telefonos Windows 10 legfrissebb technikai előzeteséről próbált visszaállni a rendszer 8.1-es verziójára. A PC-s Windows Phone Recovery Toolt használva a folyamat megakadhat a firmware frissítése alatt, és a beszámolók szerint JTAG eszköz nélkül a pórul járt telefonokba nem lehet újra életet lehelni.

A telefonos Windows 10-zel szerzett tapasztalatainkat ismertető cikkünk alatt hívta fel a figyelmünket egy, az operációs rendszer tesztverzióját kipróbáló felhasználókat esetenként sújtó komoly problémára egy olvasónk. Hozzászólásában azt írja, a Windows 10 legújabb technikai előzetesének kipróbálása után megpróbált visszatérni Windows 8.1-re a PC-s Windows Phone Recovery Tool segítségével, de firmware írása közben elakadt a frissítési folyamat, és a telefon használhatatlanná vált. A hiba súlyosságát érzékelteti, hogy az így kinyírt Lumia 920-at még egy Nokia Care-ben sem tudták újra életre kelteni.

Az olvasónk által észrevett probléma a szakfórumokat böngészve egyáltalán nem egyedik jelenség, úgy fest, elég sokan futottak bele ebbe a pofonba. A Microsoft a visszajelzések hatására kivette a támogatott eszközök közül a Lumia 520-at, 525-öt és 526-ot, de ezt a lépést csak a hétvégén kiadott technikai előzetes bejelentő blogbejegyzés elején, egy rövid frissítésben jelezte. A gond az, hogy pórul járt tesztelők beszámolói szerint a hiba egyáltalán nem csak az 520-as szériát, hanem más modelleket is érint: a TechNet egyik topikjában ugyanúgy olvasni jobb létre szenderült 620-ról, 820-ról, 925-ről, 1320-ról is olvasni, és ugye olvasónknak sem 520-a van. Ráadásul nagyon úgy fest, hogy a vállalat első reakciója – és főleg a tájékoztatás mértéke – nem volt elegendő, ugyanis még mindig folyamatosan születnek az ilyen esetekről szóló bejegyzések.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A hozzászólások alapján a halott telefonok visszahozása csak hardveres flash-eléssel lehetséges, más megoldást a hibát elszenvedők egyelőre nem találtak. Ez az eszköz azonban még hivatalos szervizekben is ritkaság, így eshetett meg, hogy a cikkünk alapjául szolgáló esetben a felkeresett Nokia Care nem tudott segíteni. Kérdéseinkkel kerestük a Microsoft Magyarországot, válaszokat még nem kaptunk – amint új információk birtokában leszünk, frissíteni fogjuk a cikket. Addig is csak azt tudjuk tanácsolni azoknak, akik már feltelepítették telefonjukra a Windows 10 technikai előzetesét, hogy addig ne próbáljanak visszatérni Windows 8.1-re, amíg a Microsoft nem ad bővebb tájékoztatást az ügyben.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 17:24

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.