Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. április 10. 18:00

A LEGO végre észbe kapott

Kézenfekvő ötlet, hogy a LEGO is kihasítsa a maga szeletét az "életre kelt játékok" tortájából. A szeptemberben megjelenő, Dimensions címre keresztelt legós játék a Skylanders, a Disney Infinity és a Nintendo Amiibo játékok méltó ellenfeleként száll be a ringbe.

HIRDETÉS

A LEGO hivatalosan is megerősítette a híresztelést, miszerint a következő legós videojáték nem szokványos kaland lesz: a Dimensions-zel a franchise belép az interaktív, gyűjthető figurás videojátékok piacára. Ez az első olyan példa, amikor a játékgyártó óriás a nevét adja ilyen típusú programhoz, jókora előnnyel rendelkezve figurák terén a maga mögött álló erős termékvonalnak köszönhetően. Az ötlet adja magát: a Lego már 2007 óta a Warner Bros Interactive partnere, akivel az évek során mintegy 30 videojátékot adtak ki a Travellers Tale fejlesztői csapatával karöltve. A Dimensions szeptember 27-én jelenik meg PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360 és Wii U platformokra, a PC-s megjelenésről egyelőre nincs hír.

Építőelemekből franchise

Már a cím is árulkodik arról, hogy az új kaland egyszerre több, Lego által már feldolgozott univerzumból kölcsönzi karaktereit, így a játékban többek közt a Gyűrűk Ura, a Marvel és DC, valamint a Vissza a jövőbe szereplői fognak helyet kapni. Technológia terén maradt az alapvető ötlet: egyszerűen csak a dimenzókapunak felépített Lego Game Padre kell rakni az érzékelővel ellátott figurát, amely a képernyőn életre kelve játszható karakterré válik. Az építőelemeknek köszönhetően természetesen ezek személyre szabhatóak lesznek, de arról még nincs információ, hogy ez hogyan fogja befolyásolni a játékbeli megjelenést.

A kezdőcsomag ára 100 dollár lesz, ez a Dimensions alapjáték mellett három minifigurát, egy Batmobile modellt, az érzékelővel ellátott Lego Toy Padet, valamint egy szett építőelemet tartalmaz fog tartalmazni. Az alapkészlet később természetesen további kiegészítőket kap, amelyek újabb pályákat vagy karaktereket, illetve építőelemekből álló készleteket tartalmaznak majd, jellemzően 15-30 dolláros árban.

Tarolhat a LEGO?

A Warner Bros a konkurensekétől eltérő stratégiát alkalmaz. Az alapcsomaggal érkező játékkal kompatibilisek lesznek a későbbi évek folyamán érkező figurák és szettek is -  a Skylanders és a Disney Infinity esetében a teljes értékű folytatásokhoz már új figurák tartoznak, és minden figura csak a hozzá tartozó játékrésszel kompatibilis. Jeff Junge, a Warner Bros alelnöke  is hangsúlyozza, hogy a Dimensions nem egyszerű másolat – a jókora piaci előnnyel rendelkező versenytársakénál gazdagabb és könnyebben bővíthető tartalommal fog mellette szólni.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A területen már most is nagy a verseny: a már négy résszel rendelkező, rendkívül gyorsan népszerűvé vált Skylanders 2011 óta 3 milliárd dolláros bevételt generált. Az utána megjelenő, 2013-ban indult Disney Infinityre is nagy a kereslet, a Nintendo rajongói táborának szóló Amiibo pedig annyira népszerű, hogy a cég látszólag nem is tudja kielégíteni figuráival a keresletet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 01:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.