Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. április 10. 13:00:00

Egységesíti piactereit a Microsoft

Megkezdte a Windows 10 platform egységes áruházának kialakítását a Microsoft, amelybe az Xbox Video és Xbox Music szolgáltatásokat is integrálja. Az univerzális appok mellett olyan szórakoztató tartalmak vásárlására is lehetőség lesz, mint zenék, filmek, sorozatok, utóbbi két kategóriához a Technical Preview felhasználók tegnap óta már hozzáférhetnek.

Közeleg a Windows 10 sokat emlegetett egységes piactere: az operációs rendszer legutóbbi frissítéseivel a Microsoft megkezdte különböző áruházai kínálatának összevonását. Ez alatt azt kell érteni, hogy az összes Windows 10-es univerzális app, illetve az olyan szórakoztató tartalmak is, mint a videó, zene, és sorozatok egy helyen lesznek megvásárolhatók, az egységesített felületen. A cég tegnap jelentette be, hogy az új frissítéssel megkezdte az Xbox Music és Xbox Video szolgáltatások integrálását, az utóbbi szolgáltatást tegnap óta vehetik igénybe a legfrissebb Technical Preview felhasználói.

Egységes áruház

Az egységes Store egy helyen szolgálja ki a Windows 10, univerzális platform felhasználóit, lefedve ezzel az okostelefon, PC, táblagép, és Xbox tulajdonosokat is. A Windows Insider program résztvevői már korábban felfedezhették az új szekciókat, amennyiben frissítettek a Windows Technical Preview legfrissebb verziójára.

A Microsoft hozzátette, az új Store lesz az egyetlen módja annak, hogy appokat, játékokat, és szórakoztató tartalmakat vásároljanak, majd azokat frissíthessék a felhasználók. A Microsoft eddig az Xbox Music appban árusított zenét, filmes tartalmakat pedig az Xbox Videón keresztül vásárolhattak az konzoltulajdonosok - a Microsoft ezeket a szolgáltatásokat a Store-ba olvasztja be, az egységesítés érdekében pedig eltűnik az alkalmazások előtt szereplő Xbox címke.

A Movies & TV fül már múlt hónap végén bekerült a navigációba, akkor még tartalom nélkül. Itt érhető el tegnap óta az átszabott Video app, amelynek frissített preview verziójával a mai naptól fogva 20 ország tesztelői vásárolhatnak filmeket. A Microsoft azonban felhívja a figyelmet arra, hogy egyelőre befejezetlen és félig kész a szolgáltatás: filmek esetében még nem jelennek meg olyan részletes adatok, mint mondjuk a stáblista, és csak streameléssel lehet videós tartalmat fogyasztani - de nemsokára az offline letöltési lehetőség is megérkezik. A Music & Video részleg a cég közleménye szerint az következő hetekben fog bekerülni.

a címlapról