Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. április 10. 13:00

Egységesíti piactereit a Microsoft

Megkezdte a Windows 10 platform egységes áruházának kialakítását a Microsoft, amelybe az Xbox Video és Xbox Music szolgáltatásokat is integrálja. Az univerzális appok mellett olyan szórakoztató tartalmak vásárlására is lehetőség lesz, mint zenék, filmek, sorozatok, utóbbi két kategóriához a Technical Preview felhasználók tegnap óta már hozzáférhetnek.

Közeleg a Windows 10 sokat emlegetett egységes piactere: az operációs rendszer legutóbbi frissítéseivel a Microsoft megkezdte különböző áruházai kínálatának összevonását. Ez alatt azt kell érteni, hogy az összes Windows 10-es univerzális app, illetve az olyan szórakoztató tartalmak is, mint a videó, zene, és sorozatok egy helyen lesznek megvásárolhatók, az egységesített felületen. A cég tegnap jelentette be, hogy az új frissítéssel megkezdte az Xbox Music és Xbox Video szolgáltatások integrálását, az utóbbi szolgáltatást tegnap óta vehetik igénybe a legfrissebb Technical Preview felhasználói.

Egységes áruház

Az egységes Store egy helyen szolgálja ki a Windows 10, univerzális platform felhasználóit, lefedve ezzel az okostelefon, PC, táblagép, és Xbox tulajdonosokat is. A Windows Insider program résztvevői már korábban felfedezhették az új szekciókat, amennyiben frissítettek a Windows Technical Preview legfrissebb verziójára.

A Microsoft hozzátette, az új Store lesz az egyetlen módja annak, hogy appokat, játékokat, és szórakoztató tartalmakat vásároljanak, majd azokat frissíthessék a felhasználók. A Microsoft eddig az Xbox Music appban árusított zenét, filmes tartalmakat pedig az Xbox Videón keresztül vásárolhattak az konzoltulajdonosok - a Microsoft ezeket a szolgáltatásokat a Store-ba olvasztja be, az egységesítés érdekében pedig eltűnik az alkalmazások előtt szereplő Xbox címke.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Movies & TV fül már múlt hónap végén bekerült a navigációba, akkor még tartalom nélkül. Itt érhető el tegnap óta az átszabott Video app, amelynek frissített preview verziójával a mai naptól fogva 20 ország tesztelői vásárolhatnak filmeket. A Microsoft azonban felhívja a figyelmet arra, hogy egyelőre befejezetlen és félig kész a szolgáltatás: filmek esetében még nem jelennek meg olyan részletes adatok, mint mondjuk a stáblista, és csak streameléssel lehet videós tartalmat fogyasztani - de nemsokára az offline letöltési lehetőség is megérkezik. A Music & Video részleg a cég közleménye szerint az következő hetekben fog bekerülni.

a címlapról