Szerző: Gálffy Csaba

2015. április 9. 14:07

Önálló böngészőfület kap a Facebook Messenger

Önálló webes alkalmazást fejlesztett a Messenger számára a Facebook. A leválasztás nem teljes, a csevegés továbbra is elérhető a Facebook oldalán is, a platformmá terebélyesedő chat-rendszernek azonban több helyre van szüksége.

HIRDETÉS

Ráaggatott extrából a Facebook egyik legfontosabb funkciójává válik a Messenger, a cég új, chat-mint-platform stratégiájának megfelelően. Az új megközelítés új webes jelenlétet is jelent, a messenger.com immár a Facebook Messengernek dedikált, önálló webes alkalmazás lett, amely immár a teljes böngészőablakot megkapta saját magának.

A messenger.com-on értelemszerűen továbbra is a Facebook-féle adatokkal (email+jelszó) lehet belépni, és természetesen ugyanaz a kontaktlista fogad, ami a Facebook oldalán. A felhasználói felület azonban sokkal közelebb áll a dedikált mobilos alkalmazásokhoz, a kék-fehér szövegbuborékok, illetve fehér térrel operáló, vékony vonalakkal elválasztott UI-elemek is a mobilappra hasonlítanak. Ilyen értelemben a régi chat felület pozitívan elavult hatást kelt, ez érthető, a cég évek óta nem nyúlt hozzá ahhoz a termékhez.

A Facebook oldaláról a chat a jövőben sem fog eltűnni - erősítették meg a cég képviselői, vagyis ez a lehetőség az üzenetek fogadására-küldésére a jövőben is elérhető marad majd. A Messenger.com egyelőre kizárólag angol nyelven érhető el, a lokalizált, lefordított felületű verziók a következő hetekben debütálnak majd.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Rövid tesztünk szerint egyébként a megvalósítás még erősen fapados, nincs például normális lehetőség a belépésre bekapcsolt kétfaktoros hitelesítés mellett, a felület ilyenkor hibaüzenetet dob, és nem ad lehetőséget beírni az ilyenkor szükséges hat számjegyű kód beírására. Maga a felület pedig semmit nem ad jelenleg a facebookos csevegéshez, sőt, bizonyos funkciók, például a kontaktok blokkolása el sem érhető, ehhez vissza kell lépni a facebook.com-ra.

Dedikált asztali alkalmazás fejlesztéséről a cég továbbra sem beszél, ráadásul az XMPP kivezetésével a külső alkalmazások sem tudnak majd a Facebook chattel kommunikálni, így PC-ről a böngésző (vagy a kissé fapados WinRT-s app) marad az egyetlen megoldás. Érdekes módon a helyzeten hamarosan pont a Google segíthet, a cég az androidos alkalmazások PC-s futtatásával hozhat ilyen megoldást.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 23:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.