Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. április 7. 15:12

Hangüzenetek nélkül érkezett az új Xbox One frissítés

Az Xbox One új frissítése nem hozott sok új funkciót a felhasználók számára, inkább a rendszer eddigi elemein csiszol. Hibaelhárítással kapcsolatos figyelmeztetésekkel bővült a parti chat, és javult a game hubokhoz való hozzáférés - nem érkezett meg viszont a hangüzenetek küldésének támogatása, és a dedikált szerveres parti chat sem.

HIRDETÉS

Tegnap érkezett meg az Xbox One áprilisi firmware frissítése, ami jóval soványabbra sikerült az ígértnél: a hangüzenetek küldése és fogadása funkció nem élesedett, és a dedikált szerveres parti chat is egy ideig még várat magára, mivel a fejlesztők szerint még további tesztelésre van szükség. Az új foltozás lényegibb változásai a hibaelhárítási üzenetekkel továbbfejlesztett chat funkció, és a februárban bevezett game hubokhoz való javított hozzáférés.

Figyelmeztet, ha gond van

A dedikált parti chat még nem érkezett meg, viszont több értesítéssel és ikonnal bővült a csoportos csevegő. A mikrofon státuszával kapcsolatos ikonok még a márciusi csomaggal érkeztek meg, ez pedig most kibővült hibaelhárítást könnyebbé tevő figyelmeztetésekkel: amennyiben hálózati probléma, vagy adatvédelmi beállítás blokkolja a csoportnak való üzenetküldést, a felhasználó értesítést kap a probléma forrásáról, így rögtön láthatja mi a gond, és hasznos utasítást kap annak elhárításához.

Könnyebben elérhető game hubok

A februári frissítéssel bekerült "game hubok" olyan speciális, játékokhoz kapcsolódó gyűjtőpontok, amelyek egy helyen tartalmazzák az adott címmel kapcsolatos újdonságokat, exkluzív tartalmakat és kiemelt videókat. Az új foltozással a hubokhoz való hozzáférésen javítottak a fejlesztők, most már az aktivitási folyamból kattintva is eljuthatunk ezekre a részekre. Ha egy barátunk tevékenysége megjelenik - például achievementet szerez egy adott játékban, vagy képet oszt meg - közvetlenül a folyamból kattintva juthatunk el az ahhoz kapcsolódó játék hubjára.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Aprót csiszoltak az achievementek értesítésein is: azok eddig csak a trófea nevét és az elért gamerscore-t jelenítették meg, ehhez csapódik már a leírásuk is - így az anélkül megnézhető, hogy be kellene lépni az achievementek appba. A felhasználók javaslatai alapján a fejlesztők növelték az értesítés megjelenítési idejét is, ami eddig túl hamar tűnt el a képernyőről.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 01:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.