Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. április 7. 15:12

Hangüzenetek nélkül érkezett az új Xbox One frissítés

Az Xbox One új frissítése nem hozott sok új funkciót a felhasználók számára, inkább a rendszer eddigi elemein csiszol. Hibaelhárítással kapcsolatos figyelmeztetésekkel bővült a parti chat, és javult a game hubokhoz való hozzáférés - nem érkezett meg viszont a hangüzenetek küldésének támogatása, és a dedikált szerveres parti chat sem.

Tegnap érkezett meg az Xbox One áprilisi firmware frissítése, ami jóval soványabbra sikerült az ígértnél: a hangüzenetek küldése és fogadása funkció nem élesedett, és a dedikált szerveres parti chat is egy ideig még várat magára, mivel a fejlesztők szerint még további tesztelésre van szükség. Az új foltozás lényegibb változásai a hibaelhárítási üzenetekkel továbbfejlesztett chat funkció, és a februárban bevezett game hubokhoz való javított hozzáférés.

Figyelmeztet, ha gond van

A dedikált parti chat még nem érkezett meg, viszont több értesítéssel és ikonnal bővült a csoportos csevegő. A mikrofon státuszával kapcsolatos ikonok még a márciusi csomaggal érkeztek meg, ez pedig most kibővült hibaelhárítást könnyebbé tevő figyelmeztetésekkel: amennyiben hálózati probléma, vagy adatvédelmi beállítás blokkolja a csoportnak való üzenetküldést, a felhasználó értesítést kap a probléma forrásáról, így rögtön láthatja mi a gond, és hasznos utasítást kap annak elhárításához.

Könnyebben elérhető game hubok

A februári frissítéssel bekerült "game hubok" olyan speciális, játékokhoz kapcsolódó gyűjtőpontok, amelyek egy helyen tartalmazzák az adott címmel kapcsolatos újdonságokat, exkluzív tartalmakat és kiemelt videókat. Az új foltozással a hubokhoz való hozzáférésen javítottak a fejlesztők, most már az aktivitási folyamból kattintva is eljuthatunk ezekre a részekre. Ha egy barátunk tevékenysége megjelenik - például achievementet szerez egy adott játékban, vagy képet oszt meg - közvetlenül a folyamból kattintva juthatunk el az ahhoz kapcsolódó játék hubjára.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Aprót csiszoltak az achievementek értesítésein is: azok eddig csak a trófea nevét és az elért gamerscore-t jelenítették meg, ehhez csapódik már a leírásuk is - így az anélkül megnézhető, hogy be kellene lépni az achievementek appba. A felhasználók javaslatai alapján a fejlesztők növelték az értesítés megjelenítési idejét is, ami eddig túl hamar tűnt el a képernyőről.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.