Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. április 07. 15:12:00

Hangüzenetek nélkül érkezett az új Xbox One frissítés

Az Xbox One új frissítése nem hozott sok új funkciót a felhasználók számára, inkább a rendszer eddigi elemein csiszol. Hibaelhárítással kapcsolatos figyelmeztetésekkel bővült a parti chat, és javult a game hubokhoz való hozzáférés - nem érkezett meg viszont a hangüzenetek küldésének támogatása, és a dedikált szerveres parti chat sem.

Tegnap érkezett meg az Xbox One áprilisi firmware frissítése, ami jóval soványabbra sikerült az ígértnél: a hangüzenetek küldése és fogadása funkció nem élesedett, és a dedikált szerveres parti chat is egy ideig még várat magára, mivel a fejlesztők szerint még további tesztelésre van szükség. Az új foltozás lényegibb változásai a hibaelhárítási üzenetekkel továbbfejlesztett chat funkció, és a februárban bevezett game hubokhoz való javított hozzáférés.

Figyelmeztet, ha gond van

A dedikált parti chat még nem érkezett meg, viszont több értesítéssel és ikonnal bővült a csoportos csevegő. A mikrofon státuszával kapcsolatos ikonok még a márciusi csomaggal érkeztek meg, ez pedig most kibővült hibaelhárítást könnyebbé tevő figyelmeztetésekkel: amennyiben hálózati probléma, vagy adatvédelmi beállítás blokkolja a csoportnak való üzenetküldést, a felhasználó értesítést kap a probléma forrásáról, így rögtön láthatja mi a gond, és hasznos utasítást kap annak elhárításához.

Könnyebben elérhető game hubok

A februári frissítéssel bekerült "game hubok" olyan speciális, játékokhoz kapcsolódó gyűjtőpontok, amelyek egy helyen tartalmazzák az adott címmel kapcsolatos újdonságokat, exkluzív tartalmakat és kiemelt videókat. Az új foltozással a hubokhoz való hozzáférésen javítottak a fejlesztők, most már az aktivitási folyamból kattintva is eljuthatunk ezekre a részekre. Ha egy barátunk tevékenysége megjelenik - például achievementet szerez egy adott játékban, vagy képet oszt meg - közvetlenül a folyamból kattintva juthatunk el az ahhoz kapcsolódó játék hubjára.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Aprót csiszoltak az achievementek értesítésein is: azok eddig csak a trófea nevét és az elért gamerscore-t jelenítették meg, ehhez csapódik már a leírásuk is - így az anélkül megnézhető, hogy be kellene lépni az achievementek appba. A felhasználók javaslatai alapján a fejlesztők növelték az értesítés megjelenítési idejét is, ami eddig túl hamar tűnt el a képernyőről.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 00:49

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.