:

Szerző: Hlács Ferenc

2015. március 24. 16:42

SM 2015: fókuszban a startupok

Idén is lesz SM: a legnagyobb tavaszi mobilos konferenciának ezúttal a Várkert Bazár ad otthont, a fő témát pedig a startupok képezik majd. A rendezvényre a Twittertől az IBM-en át egészen a PayPalig számos óriáscég delegált előadókat - a regisztráció már megkezdődött.

Egyre közeleg az idei SM konferencia: Magyarország egyik legfontosabb mobilipari rendezvényét április 8-9-én rendezik meg a budapesti Várkert Bazárban. A "digitális fesztivál" több jelentős eseménynek is otthont ad, ilyen például a közép-kelet-európai CEE Lift Off! startup verseny is, amelyet az OXO Labs és a Loffice szervez. A versenyen a régió szép reményű startupjai is tiszteletüket teszik, a zsűri által legjobbnak ítélt kezdeményezés pedig mintegy 15 ezer eurós finanszírozásban részesül, továbbá az OXO Labs fél éves akcelerátor programjában is részt vehet.

A startupok témája az idén hatodik alkalommal megrendezett konferencia gerincét alkotja majd, az eseménybe ezért április 8-án a Berlinben párhuzamosan zajló, a Collegium Hungaricum Berlin által szervezett, SMartUP! Berlin-Budapest névre hallgató partneresemény is bekapcsolódik, élő közvetítések, illetve videokonferenciák formájában.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A konferencián számos óriáscég is képviselteti magát: a Twittertől Rita Parada, a vállalat vezető dizájnere tart előadást a felhasználói tesztelésről, de a rendezvényen az IndieGoGo korábbi európai marketingvezetője, Konrad Lautent is szót kap, aki a közösségi finanszírozásról ad elő. Az Apple és az IBM partnerségéről utóbbi óriás mobil üzletágának vezetője, Rainer Pirker beszél majd, de a PayPal európai igazgatója, Damien Perillat is ott van az előadók között. A látogatók jó részének továbbá valószínűleg nem kell bemutatni Somlai-Fischer Ádám Prezi-alapítót, aki szintén előad majd az SM 2015-ön.

A rendezvényen összesen több mint száz előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, többek között a mobildizájn, okosotthonok, IoT, viselhető eszközök, közösségi finanszírozás, workshopok és persze a startupok témakörében. A regisztrációra és a jegyek megvásárlására a konferencia weboldalán van lehetőség, ahol április 6. 12:00-ig elővételes jegyárak érvényesek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.