Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Korlátlan az adat a UPC új mobilos díjcsomagjaiban

Koi Tamás, 2015. március 09. 15:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A magyar mobilpiacon egyedülálló mobilos díjcsomagokat mutatott ma be a UPC Magyarország UPC Mobile Freedom néven. A cég a teljes új portfólión keresztül korlátlan mennyiségű adatforgalmat kínál előfizetőinek.

hirdetés

Lebontja a magyar mobilpiac egyik legnagyobb tabuját a UPC Magyarország, mely új UPC Mobile díjcsomagjaival korlátlan adatforgalommal rendelkező tarifacsaládot jelentett ma be. A cég a Vodafone Magyarország hálózatán tavaly ősz óta nyújt mobilszolgáltatást virtuális szolgáltatóként (MVNO), a korábbi tarifák azonban lényegében teljesen betagozódtak a három nagy, saját hálózattal rendelkező operátor tarifaszerkeszetébe azzal, azaz lebeszélhető percet, SMS-t és korlátos adatforgalmat nyújtottak. Mostantól viszont korlátlan adatforgalmat kínál a szolgáltató, igaz, korlátozott sávszélességgel.

A UPC Mobile Freedom díjcsomagokból négy különböző változat érhető el mától a UPC új és meglévő mobilnetes ügyfelei számára, valamint olyan előfizetőknek is, akik nem rendelkeznek semmilyen UPC szolgáltatással. A UPC Freedom S, M, L és XL díjcsomagok egyaránt korlátlan adatot és hálózaton belül korlátlan beszélgetést tartalmaznak, különbség a hálózaton kívüli percek és SMS-ek árában/mennyiségében, illetve a korlátlan adatforgalom sávszélességében van. A szolgáltató saját bevallása szerint semmilyen adatforgalom-típust nem különböztet meg, vagyis nincs sem VoIP- sem P2P-szűrés a mobilhálózaton.

A UPC Freedom S és M díjcsomagoknál a letöltési sávszélesség 1 Mbps-ben, a feltöltési sávszélesség pedig 0,5 Mbps-ben van meghatározva, ami a legalapvetőbb internetezési igényeknek, (e-mailezés, weboldalak böngészése, egyes alkalmazások futtatása) felel meg. A legdrágább díjcsomagok esetében a letöltési sebesség sávszélesség-korlátja 4 Mbps. A csomagok ára 2990-től 11990 forintig terjed, hűségidő nélkül, meglévő vezetékes szolgáltatások mellé, vagy új UPC ügyfeleknek, a listaár (vagyis az az összeg, melyet például egy Telekom vezetékes ügyfélnek kell fizetnie a szolgáltatásért) ennél jóval magasabb, havi  5990-től 29990 forintig változik. Emellett ezeknek az ügyfeleknek belépési díjat is kell fizetniük.

A UPC Magyarország tavalyi piacbővítésével, illetve a mostani tarifaszerkezet-átalakítással a második olyan vezetékes szolgáltatóvá válhatott Magyarországon, mely a vezetékes internet- telefon- és tévészolgáltatások mellett komplex mobilszolgáltatást is tud nyújtani ügyfelei számára. Ráadásul a UPC a Magyar Telekommal ellentétben jelentős kedvezményt biztosít azoknak az ügyfeleknek, akik a vezetékes mellett a mobilszolgáltatásukatt is a cégtől igénylik.

Ez a hazánkban egyedülálló üzleti modell lényegében egy olyan marketing-keresztfinanszírozáshoz hasonló megoldás, melyet a mobilszolgáltatók többnyire a készülékgyártókkal kötnek meg, csak ez esetben a UPC olcsó készülék helyett a saját vezeték szolgáltatásait adja kedvezménnyel a mobilszolgáltatás mellé. Ezt valamelyest alátámasztja, hogy a UPC a hagyományos készüléktámogatási konstrukciók terén jóval elmarad a nagy mobilszolgáltatóktól, cserébe a kínálatban szereplő okostelefonok viszont kivétel nélkül szolgáltatófüggetlenek.

Az új UPC díjcsomagok megjelenése emellett jó a UPC szolgáltatópartnerének, a Vodafone Magyarországnak is, mely amellett, hogy értékesíti kihasználatlan kapacitását, ezzel a megoldással borsot törhet a konkurencia orra alá is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!