Szerző: Hlács Ferenc

2015. február 27. 15:07:00

Okosóra platformot ad ki a Broadcom

Saját okosórás hardverplatformot ad ki a Broadcom, amelyre építve a kis gyártók is elkészíthetik saját viselhető termékeiket. Az Android Wearre épülő megoldás sok olyan funkciót is felvonultat, amelyek egyelőre nem kerültek be a Google okosórás rendszerébe, a hardver tehát messze a szoftver előtt jár képességekben.

Okosóra platformot dob piacra a Broadcom, amellyel a kisebb gyártók számára is igyekszik megnyitni a viszonylag friss piac kapuit. A konstrukció egyszerűen Broadcom Smartwatch Platform névre hallgat, és ha a kis cégek elég gyorsak, még az idei év második felében feltűnhetnek a hardvert használó első, olcsó okosórák.

Az Android Wearre épülő platform a vállalat szerint kifejezetten alacsony fogyasztású, abban egy egyelőre ismeretlen gyártmányú négy darab Cortex-A7 maggal felszerelt processzor, illetve természetesen a gyártó saját kombinált Wi-Fi, illetve Bluetooth chipje található, sőt GPS is kerül bele. A platform emellett számos olyan funkciót is támogat, amelyek hivatalosan még nem kerültek be az Android Wearbe, ilyen az önálló (nem a csatlakoztatott eszköz kapcsolatát használó) Wi-Fi, az NFC, illetve a 2G/3G modem beépítése. A gyártók továbbá akár kamerát is szerelhetnek eszközeikre.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A Broadcom megoldása a későbbiekben, mikor az ehhez szükséges szoftveres háttér megérkezik az Android Wearbe is, akár önálló, csatlakoztatott telefon nélkül is használható okosórák létrehozását is lehetővé teszi - ehhez persze a gyártóknak megfelelően vaskos akkumulátort is a készülékházba kell gyömöszölniük. A cég már most kész kiküldeni az első mintákat az érdeklődő vállalatoknak, illetve a platformot várhatóan a hamarosan induló Mobile World Congress kiállításon is bemutatja majd.

A frissen bejelentett hardverplatform elsősorban Kínában indíthat meg egy komolyabb, olcsó okosóra hullámot, miután azok a gyártók akiknek eddig nem volt megfelelő kapacitásuk saját hardver kifejlesztésére, illetve az ahhoz tartozó driverek megírására, most készen licencelhetik az órák alapjait, amelyet aztán testre szabva saját márkanév alatt adhatnak ki. A Broadcom ráadásul úgy néz ki elég jól tartja az iramot az Android Wear platformmal, amennyiben hardverének későbbi generációival is sikerül megtartania a funkciók terén megszerzett lépéselőnyét, nem kell attól tartani, hogy a megoldására épülő eszközök képességeik terén elmaradnának a nagy gyártók termékeitől.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 00:07

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.