Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Bug miatt kerülhetnek rossz címre a Gmailből küldött levelek

Dömös Zsuzsanna, 2015. február 24. 12:04
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egy rendszerhiba miatt nem működik megfelelően a Gmail automatikus kiegészítés funkciója. A felhasználók panaszai elárasztották az internetet.

Több felhasználó panaszát lehetett olvasni tegnap éjjel, miszerint kellemetlen helyzetbe hozta őket a Gmail levelezőrendszerében nem megfelelően működő funkció. A Gmail elnézést kért a kellemetlenségért, és már dolgozik a hiba javításán.

Munkatársnak barát helyett

Az érintettek jelezték, hogy a Gmail levelezőrendszerében az automatikus kiegészítés (auto-complete) hibás, ugyanis mikor a levél küldése előtt begépelték a címzett első pár betűjét, az automatikusan legördülő menü nem azokat a partnereket ajánlotta a címlistából, akikkel a leggyakrabban váltottak levelet. Ehelyett olyanok kerültek előre, akikkel csak ritkán, vagy akár egyetlen alkalommal leveleztek. A megváltozott sorrendnek köszönhetően sokan rossz helyre küldték el a bizalmas információkat tartalmazó e-maileket, például egy barát helyett munkatársnak, vagy saját asszisztens helyett egy másik cég hasonló nevű alkalmazottjának.

Bár íratlan alapszabály, hogy küldés előtt mindig ellenőrizzük a címzettet, sokan ezt a lépést kihagyják. A Google az elmúlt két évben folyamatosan fejlesztette az auto-complete funkciót a címlista könnyebb kezelésének érdekében, 2013-ban bekerültek a legördülő címlistába a névjegyekben tárolt apró profilképek is az azonosítás egyszerűsítéhez. Az eddig jól működő kiegészítés megszokása miatt sokan valószínűleg már reflexből nyomtak rá az elsőként ajánlott címzettre.

A hiba bár nem jelentkezett mindenkinél, de a reakciók szerint széles réteget érint. A felhasználók panaszai elözönlötték a Twittert, és számos fórumon osztották meg kellemetlen történeteiket. A Gmail Twitteren reagált a felháborodásra, a hibát beismerték, és a javításán aktívan dolgoznak. Addig nem tudnak jobb tanácsot ajánlani annál, hogy a felhasználók küldés előtt fokozott figyelmet szenteljenek a cím ellenőrzésére.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.