Szerző: Koi Tamás

2015. február 10. 16:11

Tízezer előfizető mobilját cseréli a Telenor

Nagyjából tízezer előfizető mobilkészüléke válik alkalmatlanná a Telenor hálózatának a használatára a tavaly lezárult frekvenciapályázatot követő sávátrendezések következtében. Az érintettek mobilját térítésmentesen cseréli az operátor.

Március közepén lezárul a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi frekvenciapályázatát követő utolsó, mindhárom működő mobilszolgáltatót érintő műszaki koordinációs folyamat, mely elsősorban a szolgáltatók által frissen megszerzett, illetve már meglévő 900 MHz-es GSM-blokkok átrendezésével jár. A sávátrendezés hatására a Telenor olyan sávtartományt (E-GSM) is használatba vesz majd, ahol a régebbi mobiltelefonok nem képesek üzemelni. Mintegy tízezer előfizetőjének ezért térítésmentesen új mobilkészüléket biztosít a szolgáltató.


A Telenor és a hatóság vezetői a hatósági szerződés aláírásakor tavaly novemberben

A szolgáltató a cseréről SMS-ben, levélben, e-mailben, illetve a végső fázisban telefonon értesíti, illetve értesítette az érintett ügyfeleket. A Telenornál lapunk kérdésére elmondták, a készülékeket IMEI-számuk alapján szűrték le és azonosították be, még tavaly nyáron, akkor a szolgáltató azt vizsgálta, hogy hány olyan készülék jelentkezett fel az operátor hálózatára, mely az újonnan létrehozott sávtartományban nem működik. A szolgáltató szerint ezek egyébként zömében már-már szinte muzeális darabnak számító GSM-készülékek, melyek még az ezredforduló környékén kerültek forgalomba.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A cég a hatósággal létrejött megállapodás értelmében cseréli ezeket a készülékeket belépőszintű okostelefonokra és nyomógombos mobilokra értékesítési pontjain, ahol a cseréhez a régi készülék mellett az értesítő levelet és SMS-t is be kell mutatnia az ügyfélnek. A cserénél nem előírás az, hogy a régi mobil értékesítője is a Telenor, illetve annak jogelődje, a Pannon GSM legyen.

A márciusban lezáruló sávátrendezési folyamatnak köszönhetően mindhárom mobilszolgáltató egybefüggő 900 MHz-es blokkokkal fog rendelkezni, ami a hatékony spektrumfelhasználás hazai és uniós követelményeinek teljes mértékben megfelel. Korábban a három operátor közül egyedül a Vodafone Magyarország rendelkezett egybefüggő, egymással szomszédos blokkokkal a 900 MHz-es sávban, ennek köszönhetően tudta elindítani a cég az UMTS900-aalapú mobil szélessáv szolgáltatást

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.