Szerző: Hlács Ferenc

2015. február 4. 10:50

Már lehet regisztrálni az idei Challenge24-re

Megkezdődött a jelentkezési időszak hazánk és Európa egyik legrangosabb programozóversenyére, a Challenge24-re. A megmérettetésen egyetemi hallgatók és profik is indulhatnak.

Idén is összecsapnak Budapesten a világ legjobb programozói: a jubileumi, 15. Challenge24 programozóversenyre már megkezdődött a regisztráció. A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületének (MAVE) szervezésében először 2000-ben megrendezett 24 órás csapatversenyen háromfős csapatok mérik össze tudásukat, akik a február 28-i, a verseny weboldalán tartott előválogató győztesei közül kerülnek ki.

Európa egyik legnagyobb és legrangosabb független programozói versenyén egyetemi hallgatók és profik egyaránt részt vehetnek. A Budapesti döntő időpontját április 23-26-ra tűzték ki. A résztvevőknek egy, a való életben felmerülő problémák által ihletett, komplex feladatsoron kell átrágniuk magukat, amely matematikai, algoritmuselméleti, grafikai, hálózati és mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatok köré épül. A versenyzők saját számítógépeiket, illetve tetszőleges fejlesztőeszközöket, könyveket, operációs rendszert és programozási nyelvet használhatnak - ilyen téren a szervezők nem jelöltek ki megkötéseket.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A tekintélyes megmérettetés mögé több magyar és külföldi cég is beállt, köztük olyan óriásokkal mint a Google vagy a Microsoft, de a hazai Prezi és a Fornax is ott van a támogatók listáján. A verseny élmezőnyében végezni komoly szakmai teljesítményt jelent, a Challenge24-en ezért minden évben több száz csapat indul - a helyszínen továbbá a támogatókkal is lehetőség van megismerkedni, az ITpiknik nevű kapcsolódó szakmai programon, amelyen a selejtezőből kiesett csapatok is részt vehetnek.

A hasonló kihívások a magyar és a nemzetközi cégek számára is kitűnő alkalmat kínálnak a tehetségek felkutatására, amivel a vállalatok rendre élnek is. A Challenge 24-en a hallgatók részvételét külföldi és magyar felsőoktatási intézmények is támogatják. A jelentkezési határidő február 26., a regisztrációra a verseny weboldalán van lehetőség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról