Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Középvállalati NAS-sal támad a Netgear

Hlács Ferenc, 2015. január 20. 09:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Közepes méretű vállalatoknak szánt NAS-t, WLAN vezérlőt és switch-et jelentett be a Netgear. A gyártó rackbe szerelhető termékei már most elérhetők, az árazás néhol kicsit magasra sikerült.

hirdetés

Új kis- és középvállalatokat célzó termékekkel rukkolt elő a Netgear. A ReadyNAS 3130 vagy röviden RN3130 egy rackbe szerelhető tároló, amelyben egy 1,7 GHz-es processzor dolgozik. Bár a chipről a gyártó nem beszélt részletesen, az AnandTech szerint jó eséllyel egy Intel Rangeley lapkáról van szó, valószínűleg a kétmagos Atom C2338-ról. A négylemezes NAS-on ugyancsak négy darab gigabites Ethernet portot találunk. A Netgear legújabb tárolója ReadyNAS OS 6.2 rendszert futtat, btrfs fájlrendszerrel.

A hamarosan boltokba kerülő eszköz a cég szerint másodpercenként 220 megabájtos átviteli sebességet produkál és 1500 dollárba kerül majd, ami meglehetősen merész árszabás, miután a rivális Synology négynél több lemezt befogadni képes (ugyancsak 4 Ethernet csatlakozóval felszerelt) középvállalati NAS termékeit ennél jóval olcsóbban kínálja. Az ár még akkor is magas, ha figyelembe vesszük, hogy rackbe szerelhető készülékről van szó.

A Netgear emellett egy ProSAFE WC9500 névre keresztelt új WLAN vezérlőt is bejelentett, amellyel olyan közepes, illetve nagyméretű intézményeket vesz célba, mint a kisebb egyetemek, vagy a mintegy 500 szobás hotelek - azaz a hozzáférési pontokkal viszonylag sűrűn teletűzdelt létesítmények. Az eszköz mintegy 300 AP-ot támogat.

Végül a gyártó egy szintén rackbe szerelhető középvállalti switch-vázat is leleplezett. A négyegységnyi méretű, ProSafe M6100 névre hallgató eszköz többféle portkombinációval is felszerelhető, akár 144 gigabites csatlakozóval és 72 darab 10 gigabites porttal. A vállalat szerint az eszköz az első 8000 dollár alatti árú, ilyen felszereltségű switch - persze nem sokkal, a készülék ugyanis 7990 dollárért kapható. A kezdőkészletben a váz mellett egy 40 darab 1 gigabites és 4 darab 10 gigabites portot tartalmazó blade, egy PoE bővítőkártya, egy tápegység, és hűtőventilátorokat tartalmazó tálca is helyet kapott. A Netgear frissen bejelentett termékei már most elérhetők.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!