Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Frissült az Android Wear, érkeznek az új számlapok

Hlács Ferenc, 2014. december 15. 10:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megérkezett a Google viselhető eszközökhöz szánt platformja, az Android Wear legújabb verziója. A több újdonságot is tartalmazó frissítéssel a keresőóriás egy az okosórák számlapjának testre szabását segítő hivatalos Watch Face API-t is kiadott - erre a fejlesztőknek január végéig kell áttérni.

hirdetés

Újabb frissítést kapott az Android Wear, a Google viselhető eszközökhöz fejlesztett platformja. A rendszer több új funkcióval is kiegészül, a leglátványosabb újítást pedig valószínűleg a készülékekre érkező jó néhány új számlap - illetve a hozzájuk tartozó API jelenti.

Január végéig kell áttérni az új API-ra

Az okosórák felhasználói felületének testre szabását lehetővé tevő, hivatalos Watch Face API-t a Google már korábban megosztott néhány kiválasztott fejlesztővel. Bár egyedi felületek eddig is letölthetők voltak az eszközökre, azokat készítőik nem dokumentált API-k segítségével hozták létre, amelyeket a keresőóriás a jövőben szeretne kigyomlálni a kínálatából - a most kiadott megoldással ezért egy határidőt is adott a fejlesztőknek: azokat a számlapokat amelyeket 2015. január 31-ig nem tesznek át a hivatalos API-ra, a Google törölni fogja a Play Store-ból. A felületek frissítésére tehát még nagyjából másfél hónap áll rendelkezésre.

A hivatalosan támogatott számlapok megjelenésével a platformhoz tartozó alkalmazásbolt is új szekcióval bővül, a felületek ezentúl a Play Store dedikált okosórás szekciójából lesznek elérhetők, majd az okostelefonra letöltve, az órákhoz tartozó - szintén frissített - párosítóalkalmazásban lehet köztük válogatni, illetve beállítani azokat.

Nem csak a számlapok újultak meg

Az egyszerűbben fejleszthető külső mellett a frissítés több más, hasznos újdonsággal is kiegészül, lehetőség lesz például a véletlenül félresöpört információs kártyák visszahozására (undo funkció), továbbá az órák felső széléről lefelé húzva elérhetővé válnak a legfontosabb beállítások is - valahogy úgy mint a telefonok értesítési sávjánál, vagy a Tizent futtató Samsung Gear S esetében. A navigációt tovább könnyíti, hogy az óra kijelzőjére bökve, követhetővé válnak a legutóbb használt funkciók.

Az android weares okosórák emellett egy Theater Mode névre hallgató képességgel is kiegészülnek, amelyet bekapcsolva egy sötét szobában vagy teremben automatikusan lekapcsol a kijelző, illetve az eszköz rezgőmotorja - ennek párja a Sunlight Mode, amely pedig erős napsütésben tolja fel maximálisra az apró képernyő fényerejét. Végül, de nem utolsó sorban a telefonos appok értesítései már az óráról is blokkolhatók, illetve az alkalmazások tárhelyigénye és fogyasztása is követhető.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.