Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Nyit a vendégek felé a Chromecast

Hlács Ferenc, 2014. december 12. 11:42
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nem kell többé azonos Wi-Fi hálózatra csatlakozni a Chromecast használatához: a Google tévére köthető kütyüjéhez érkezett legújabb frissítés "Guest Mode" funkciója már eltérő hálózatokon lévő okostelefonokat vagy táblagépeket is képes az eszközhöz párosítani.

hirdetés

Új funkcióval egészíti ki tévére csatlakoztatható Chromecast készülékét a Google, amely a vendégeknek hivatott megkönnyíteni a kapcsolódást a HDMI-s kütyühöz. A legújabb frissítést követően az eszközhöz tartozó androidos alkalmazásban feltűnik egy "Guest Mode" opció, ezt aktiválva tehetjük egy fokkal könnyebben elérhetővé a készüléket a nálunk vendégeskedő ismerősök számára. Az új opciónak köszönhetően a Chromecast és az adott okostelefon vagy táblagép párosításához nem kell többé azzal azonos Wi-Fi hálózatra kapcsolódni - így nem kell feltétlenül mindenkivel megosztani a hálózat jelszavát, ha a házibuli népesebbre sikerülne a tervezettnél.

A Guest Mode alapértelmezetten kikapcsolva, a Chromecast app Eszközök (Devices) menüpontjában található, legalábbis a 4.3-as vagy újabb verziószámú Android rendszert futtató készülékeken. A funkció iOS-en egyelőre nem támogatott. Noha az eszköz használata a vendégek számára másik Wi-Fi-n (például egy külön a látogatóknak fenntartott sávon, vagy a szomszéd hálózatán) vagy akár mobil kapcsolaton keresztül is lehetséges, a Guest Mode beállításához a tulajdonosnak értelemszerűen továbbra is azonos hálózaton kell lennie a kütyüvel.

Az újonnan bevezetett vendég üzemmód bekapcsolásakor a Chromecast egy "speciális Wi-Fi jelet" ad le - hogy ez pontosan mit takar, azt a Google egyelőre nem tisztázta - amelyet az adott készüléken éppen futó, a Google Cast funkciót támogató alkalmazások felismernek, és meg is jelenítik a tartalmuk nagyobb kijelzőre küldését szolgáló Cast gombot.

Ezt követően a kütyü egy négy számjegyű PIN kódot generál, amelyet ultrahanggal továbbít az egyes készülékek és háziállatok felé a párosításhoz. Szerencsére akkor sincs gond ha nem sikerül meggyőzni a parti résztvevőit, hogy halkítsák le a zenét, ugyanis ha az ultrahangos módszer nem jár sikerrel, az eszköz egyszerűen kijelzi a televízión az aktuális PIN-t, ami aztán manuálisan is bepötyöghető. Az új funkcióról az érdeklődő Chromecast-tulajdonosok a Google kapcsolódó weboldalán részletesen tájékozódhatnak.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.