Szerző: Bodnár Ádám

2014. december 12. 08:35

Stratégiai megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és az EPAM

Az Óbudai Egyetem és az EPAM Systems között létrejött stratégiai megállapodás keretében az intézmény egy kompetenciaközpontot és egy új, modern labort kapott. A hallgatók nemzetközi projektekbe kapcsolódhatnak be.

HIRDETÉS

Új szintre emelte korábbi együttműködését az EPAM Systems és az Óbudai Egyetem. A megállapodással az Óbudai Egyetemen létrejött az EPAM Kompetencia Központ, melynek elemeként tegnap felavatták az EPAM labort is. A 25 új számítógéppel felszerelt tanterem a szoftverfejlesztés elméleti és gyakorlati képzéseihez biztosítja a hátteret, a tudásanyagot pedig az EPAM szakértőitől sajátíthatják el a hallgatók. A két fél további célja a képzési paletta bővítése - a már meglévő tesztelés és automatizálás kurzusok mellett - többek között az adatbázisok, illetve "big data" területen.

A partnerség keretében az alap- és mesterképzés tantárgyainak oktatásán túl az EPAM 3-6 hónapos nemzetközi projektmunka-lehetőséget kínál a doktori iskola hallgatóinak, továbbá a vállalat az egyetemi oktatók képzésében, fejlesztésében is támogatást kíván nyújtani. Mindezen felül az Óbudai Egyetem és az EPAM közös célként határozta meg egy duális képzés elindítását, és a felek közösen pályáznának hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekben is.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

"A hazai IT szektor számára kulcsfontosságú, hogy a végzett fejlesztők a piaci igényekhez igazodó, a mindennapi munkában jól használható, versenyképes tudással a birtokukban kerüljenek ki az egyetemről. Az Óbudai Egyetemmel az elmúlt egy évben elért eredmények teljes mértékben megalapozták azt a hosszú távú stratégiai együttműködési szándékot, amelyet ma mindkét fél aláírásával is megerősített" - hangsúlyozta Bozsó Attila, az EPAM Systems közép- és kelet-európai fejlesztési igazgatója.

"Az Óbudai Egyetem mindig is a minőségi és versenyképes gyakorlatorientált oktatásra törekedett és törekszik a jövőben is. Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy mindez - a mai ipari trendek gyors technológiai változásainak következtében - megvalósíthatatlan anélkül, hogy a prominens cégeket ne vonjuk be az egyetem oktatás-kutatás-fejlesztési tevékenységébe" - tette hozzá Prof. Dr. Fodor János, az Óbudai Egyetem rektora.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 20:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.