Szerző: Hlács Ferenc

2014. december 1. 11:15

Teljes egészében E Ink karórán dolgozik a Sony

E Ink számlappal és szíjjal felszerelt karórát fejleszt a Sony. Egy közösségi finanszírozó oldalon feltűnés nélkül elindított, jelenleg FES Watch néven futó eszköz a leggyorsabb megrendelőkhöz biztosan eljut, az viszont rejtély, hogy valaha kereskedelmi forgalomba kerül-e.

Hivatalosan is megerősítette a napokban felröppent pletykákat a Sony, miszerint egy teljes egészében e-papír kijelzővel borított karórán dolgozik. Ezt nyugodtan vehetjük szó szerint, a kütyü, illetve annak egy-két fotón megszellőztetett prototípusának ugyanis még a szíját is a fekete-fehér megjelenítő alkotja. A FES Watch névre keresztelt készülék tehát a riválisokkal szemben teljes felületén képes információkat megjeleníteni, illetve ezen képességének köszönhetően a szíj akár tetszőleges mintákkal is testres zabható, és a dizájnt is sikerült vékonyan tartani.

A Sony, pontosabban annak az óráért felelős Fashion Entertainments részlege csendben már jóval korábban, szeptemberben leleplezte a kütyüt a japán Makuake közösségi finanszírozó oldalon, noha ott még nem adta hozzá a nevét, így sokak figyelmét elkerülte. A prototípus ugyanakkor már a vállalat logója nélkül is sokak tetszését elnyerte, és sikeresen elérte a kitűzött összeget. A támogatók az oldal szerint jövő májusban vehetik át az első FES Watch készülékeket, a Sony azonban nem nyilatkozott róla, hogy a jövőben kereskedelmi forgalomba bocsátják-e a készüléket.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Bár a kerek számlap vélhetően tetszés szerint alakítható, azon nem érdemes az ismert okosórákéhoz hasonló dinamikus tartalmakra számítani, miután az E Ink kijelzők frissítési gyakorisága meg sem közelíti a hagyományos LCD panelekét - aki fogott már kézben e-book olvasót, ezt maga is tapasztalhatta. Cserébe viszont kiemelkedő akkus üzemidőre lehet számítani, a Makuake.com-on közölt adatok alapján az kütyü akár 60 napig is mutatja az időt egyetlen feltöltéssel, ehhez ráadásul nincs is szükség méretes telepre, ezáltal pedig vaskos dizájnra: a számlapot tartalmazó kerek rész - az eddigi fotók alapján legalábbis - nem sokkal vastagabb mint a szíj.

Utóbbi egyébként azért különösen érdekes, mert bár hajlított e-papír kijelzőt már láthattunk (ilyet találunk többek között a Sony SmartBand SWR30 készülékén is) hajlékony panel eddig nem igazán tűnt fel kereskedelmi forgalomban. A hajlékony itt azt jelenti, hogy a kijelző nem csak beállítható, valamilyen ívelt pozícióba, hanem a tartós mozgatásnak, hajlítgatásnak is ellenáll.

00:16
 

FES Watch Hands-On

Még több videó

A Sony meglehetősen szűkszavú a FES Watch kapcsán, azon kívül hogy létezését megerősítette, gyakorlatilag semmit nem árult el az eszközről - így azt sem tudni, hogy az "okos" lesz-e egyáltalán. A közösségi finanszírozó oldalon egyelőre nincs utalás arra, hogy az eszközt össze lehetne kapcsolni okostelefonnal, vagy hogy a 24 előre beállított szíj és számlap váltogatásán kívül egyéb képességekkel is bírna, ugyanakkor ha sikeres lesz, a vállalat a jövőben funkciódúsabb viselhető eszközeibe is átemelheti az egyedi kijelzőtechnológiát.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.