Szerző: Gálffy Csaba

2014. november 21. 14:59

A netes forgalom harmadát adja a Netflix Amerikában

A Netflix, a YouTube, az iTunes és változatos más videószolgáltatások adják az amerikai internetes forgalom legnagyobb részét - mondja a Sandvine legújabb felmérése.

HIRDETÉS

Továbbra is toronymagasan vezeti a Netflix az amerikai internetes forgalom listáját, a cég által szolgáltatott videostreamek a teljes internetes forgalomnak mintegy 35 százalékát teszik ki. A Netflix legnagyobb versenytársa a szintén videostreamben utazó YouTube, amely a letöltések 14 százalékát adja. A downstream listán számos más videós szolgáltatás is megtalálható, a top10-ben 6 (a BitTorrentet is számítva 7) ilyen elem található, rajtuk kívül csak az általánosabb HTTP és SSL kategória fért fel.

A (többek között) a hagyományos webes forgalmat is magában foglaló általános HTTP mindössze 8,62 százalékot tesz ki lefelé mutató irányban. Ebből leválasztotta a felmérés készítője a Facebookot, a közösségi oldal önmagában 3 százalékát teszi ki a letöltési tortának. A titkosított SSL-kapcsolatok a downstreamnek mindössze 2,14 százalékát adják.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Érdekes módon a feltöltésekben egészen megváltozik az arány, a BitTorrent fájlmegosztó rendszerében áramló adatok átveszik a vezetést, 25,49 százalékos részesedéssel. Meglepő, hogy a Netflix ezen a listán is bekerül a legnagyobb forgalmat generálók közé: annak ellenére, hogy a videostream az aszinkron forgalom klasszikus esete, az upstreamből is kihasít a cég 9,48 százalékot.

A feltöltésben komoly szereplő a HTTP- és az SSL-forgalom is, ez utóbbi alá tartozik például a virtuális magánhálózatok (VPN) által generált adatáramlás is. A feltöltések listájára felfértek a nagyobb fájlszinkronizációs szolgáltatások, mint az iCloud és a Dropbox, amelyek komoly, jellemzően szimmetrikus (vagy ahhoz közeli) forgalmat bonyolítanak a központi szerverekkel. A listán megtaláljuk a videotelefonálás nagyobb szereplőit is, mint az Amerikában népszerű, Apple-exkluzív FaceTime illetve a globális népszerűségnek örvendő Skype is, ez utóbbi 2,77 százalékát adja az upstream forgalomnak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:56

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.