:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. november 12. 15:22

Touchpoint Manager: BYOD megoldás a HP-től

Touchpoint Manager néven mobileszköz-menedzsment szolgáltatással állt elő a HP. A vállalat megoldása cloudalapú, használatához a kezelt eszközökre telepített kliensalkalmazáson kívül nincs szükség már szoftverre, az adminisztrátori felület böngészőből férhető hozzá.

Kis- és középvállalatokat célzó, elsősorban BYOD (Bring Your Own Device) környezetekre szabott szolgáltatással állt elő a HP. A céges helyett saját készülékek használata a munkahelyi környezetben egyre divatosabb, a HP most ehhez igyekszik biztonságos megoldást kínálni. A frissen elindított cloudalapú Touchpoint Manager szolgáltatás egyelőre alapfokú funkcionalitást kínál, ennek megfelelően pedig azt a cég a legfeljebb 500 alkalmazottat foglalkoztató vállalatoknak szánja.

Basic és Pro csomagok

A szolgáltatás használatához az online regisztráció mellett szükség van egy kliensalkalmazásra is, utóbbi Windows 7, 8, 8.1, Android 4.03 vagy újabb, illetve iOS 6.1 vagy újabb rendszerekre érhető el. A vállalat oldala nem tesz említést a Windows Phone és BlackBerry telefonok vagy a Mac notebookok támogatásáról.

A Touchpoint Manager többféle konstrukcióban is elérhető, a legalapvetőbb funkciókat nyújtó Basic csomag segítségével az adott vállalat rendszergazdái hozzáférhetnek az eszközökhöz, windowsos készülék esetében pedig a vírusvédelmet is beállíthatják: ha például nincs telepíve a rendszerhez tartozó Security Essentials csomag, azt távolról installálhatják rá. Később ha a biztonsági szoftver hibát észlel, arról a szolgáltatás tájékoztatja a cég IT-adminisztrátorát, aki megteheti a szükséges lépéseket a probléma elhárítására. A megoldással mind a windowsos, mind pedig az androidos és iOS-es eszközök zárolhatók távolról, ez a Microsoft operációs rendszere esetében a felhasználói fiókból való kijelentkezést jelenti, a másik kettőnél pedig a zárképernyő jelenik meg, amely csak egy korábban megadott PIN segítségével oldható fel.

A Pro verzió ehhez képest több plusz funkciót is kínál: bemérhetjük térképen is bemérhetjük vele a keresett eszközöket (kikapcsolt GPS esetén azok utolsó ismert pozícióját), illetve hangos riasztást is leadhatunk vele, ha a közelben elveszett kütyüt kell megtalálni - ez utóbbi funkció iOS-en nem vehető igénybe. Mindezek mellett a rendszergazdák a Pro változattal a készülékeken távolról is beállíthatnak különböző biztonsági opciókat, mint például a kijelző adott idő utáni automatikus lezárása, sőt az eszközök vezeték nélküli hálózati hozzáférését is központilag szabályozhatják.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az adminisztrátoroknak mindehhez nincs szükségük dedikált szoftverre, a cloudalapú megoldást egy böngészőből elérhető webes felületről vezérelhetik, ahol folyamatos értesítéseket kapnak az elveszett, megtalált, netán lemerült eszközökről, sőt notebookok esetén a merevlemezek állapotáról is. A vállalat szerint ráadásul az egész rendszer néhány perc üzembe helyezhető.

A HP Touchpoint Manager a jövőben várhatóan további funkciókkal egészül ki, illetve 2015-ben a támogatott országok száma is bővülni fog - a szolgáltatás jelenleg csak Nagy-Britanniában, Írországban, az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Új-Zélandon, Kanadában, Indiában és Japánban érhető el. A Basic csomag az első hat hónapban ingyenesen, ezt követően pedig havi 2 dollárért, a Pro verzió pedig az első fél évben 5, majd havi 10 dollárért vehető igénybe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.