Szerző: Bodnár Ádám

2014. november 11. 13:31

Két felhős konferencia is lesz Budapesten a jövő héten

A Linux Foundation az idén Budapestre hozta a CloudStack Collaboration Conference Europe nevű eseményét, amelynek középpontjában az Apache által gondozott, nyílt forrású felhőplatform, a CloudStack áll. A Microsoft TechNet eseménysorozat következő rendezvényét is a jövő héten tartják.

Budapesten tartják a jövő hét második felében a nemzetközi CloudStack-konferenciát, ez kiváló lehetőség akár a hazai szakemberek számára, hogy beleássák magukat a szoftver rejtelmeibe és kapcsolatokat építsenek külföldi kollégáikkal.

A nyílt felhőplatformok közül a legnagyobb figyelmet alighanem az OpenStack élvezi, mellette viszonylag kevés szó esik a CloudStackről. A szoftver a Cloud.com fejlesztéseként indult, amelyet a Citrix vásárolt meg, a CloudStacket pedig az Apache Software Foundationnek adta át "megőrzésre", vagyis a további fejlesztések felett a nyílt és szabad szoftvereket gondozó alapítvány bábáskodik - természetesen továbbra is a Citrix erőteljes támogatásával.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Mivel a CloudStack viszonylag új szereplője a piacnak - az első stabil verzió 2013-ban jelent meg - egyelőre nincs körülötte akkor pezsgés mint az OpenStack körül, sem közösségi, sem pedig céges támogatói oldalról. Ezen is szeretne változtatni a budapesti konferencia, ahol a CloudStack fejlesztésével, illetve a használatával egyaránt foglalkoznak majd előadások, a kiadott program szerint rengeteg demóval. A három napos eseményre még lehet regisztrálni ezen a linken - a rendezvény a CloudStack "hozzájárulók" számára ingyenes.

TechNet: Azure és mobilitás

Egy másik "felhős" esemény is lesz Budapesten a jövő héten, a Microsoft november 19-én tartja a szokásos TechNet eseményét. A "Nagyvállalati TechNet Szeminárium" sorozat második eseményén a tartalmi gerincet a felhő és a mobilitás témakörei alkotják. Délelőtt az Azure-é a főszerep, elsősorban a közelmúltban tartott TechEd konferencián bemutatott újdonságra koncentrálva, később pedig a jövőre esedékes Windows 10 képességeibe nyerhetnek betekintést a látogatók - szokás szerint sok élő demóval.

A délután a vállalati mobil megoldásoké. Hogyan lehet heterogén eszközparkot hatékonyan felügyelni? Hogyan lehet felhős alkalmazások hozzáférési jogosultságait kezelni? Hogy kapcsolható össze a helyi és felhős rendszerek azonosságkezelése? Miképp védhető meg a vállalati adatvagyon? Hogy teremthetők meg a hatékony munkavégzés feltételei mobil környezetben? Ezekre a kérdésekre próbálnak válaszokat adni a Microsoft előadói. A konferencia - szokás szerint - a Lurdy-házban lesz Budapesten, az eseményre regisztrálni ezen az oldalon lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról