Szerző: Hlács Ferenc

2014. november 7. 12:34

Mechanikus billentyűzetet kapott az MSI gamer laptopja

Mechanikus billentyűzettel felszerelt gamer notebookról rántotta le a leplet az MSI. A csúcshardverrel érkező, játékosokat célzó GT80 Titan prémium klaviatúra-élményének persze megvan az ára: a készülék jóval vaskosabb és nehezebb a hagyományos billentyűkkel érkező konkurenciánál.

Gamer notebookokból több új modell is feltűnt a láthatáron az elmúlt hetekben, ezek rendszerint igyekeztek minél vékonyabb házba betömködni a lehető legerősebb hardvert, sőt külső asztali GPU-val felszerelhető modelleket is láthattunk. Az MSI azonban most egészen új oldalról közelíti meg a területet és a klaviatúrát turbózta fel, játékosoknak szánt laptopnál eddig soha nem látott mértékben: GT80 Titan nevű készülékébe egy SteelSeries mechanikus billentyűzetet szerelt, Cherry brown MX kapcsolókkal.

A notebook kialakítása is egészen szokatlan, a klaviatúra ugyanis nem a szokott helyre, közvetlenül a kijelző alá, hanem egészen a ház alsó felének elejére került, így alatta touchpadnak sem jutott hely. A Bár a gyártó erről egyelőre nem közölt információt, a képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy az egér funkcióját a piros háttérvilágítású, a mechanikus gombsor mellett elhelyezett érintőképernyő látja el, amely egyben a numerikus billentyűket is megjeleníti.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ezentúl nem kell tehát a kedvenc gamerklaviatúrát is a táskába gyömöszölni azoknak, akik szeretik a jó öreg kattanó visszajelzést a gépelés, illetve a legújabb játékok gyűrése során, noha tegyük hozzá, hogy a pakk így sem lesz sokkal könnyebb vagy vékonyabb: a notebook ugyanis nem kevesebb mint 49,1 milliméter vastag, ezzel az értékkel pedig közelebb áll a Dell ütés- és vízálló harctéri notebook-szörnyetegéhez, mint fogyókúrára fogott riválisaihoz - és akkor a tömegéről még nem beszéltünk. A GT80 Titan emberes 4,7 kilogrammot nyom, így ezen a területen az említett Dell monstrum is elbújhat mögötte szerény 3,8 kilogrammjával.

A készülékbe kerülő hardverről a gyártó egyelőre nem sokat árult el, mindössze annyit, hogy az 18 hüvelykes kijelzőt, illetve NVIDIA GTX 980M grafikát kap, az "Intel legjobb és legújabb" mobil processzorával. A GT80 Titan egyelőre "hamarosan érkezik" címkét kapott, nem tudni pontosan mikortól és milyen áron lesz elérhető, noha valószínű, hogy az MSI igyekszik majd meglovagolni vele a karácsonyi ajándékhullámot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról