Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Megduplázta nyereségét az LG Electronics

Bodnár Ádám, 2014. október 29. 09:07
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését az LG Electronics. A koreai vállalat bevétele egészséges növekedést mutatott éves összehasonlításban, nyeresége pedig duplájára ugrott, főleg a mobilos részleg jó teljesítménye miatt.

hirdetés

A harmadik negyedévben 1492 milliárd koreai won, vagyis hozzávetőleg 14,2 milliárd dollár árbevételt könyvelt el az LG Electronics, amely ma hozta nyilvánosságra gyorsjelentését. A cég bevétele éves szinten több mint 7 százalékkal emelkedett, eközben üzemi eredménye 218 milliárd wonról 461 milliárdra ugrott, ami nagyjából 440 millió dollárnak felel meg. A nettó profit 203 milliárd wont, azaz körülbelül 194 millió dollárt tett ki, ez is bő kétszerese a tavalyi harmadik negyedéves adatnak.

Az LG legnagyobb részlege még mindig az otthoni elektronikáért felelős divízió, ennek forgalma azonban 3 százalékot esett éves szinten, elsősorban a plazmatévék, monitorok és audiotermékek iránti kereslet meredek csökkenésének, amit nem tudott ellensúlyozni az LCD-tévék eladásainak enyhe növekedése. A divízió 2,8 százalékos üzemi eredményhányadot ért el a harmadik negyedévben, ami némileg magasabb az egy évvel korábbinál, köszönhetően a prémium termékek (pl. 4K tévék) növekedő népszerűségének.

Eközben szépen menetelt előre az LG telefonos üzletága, főleg a G3 és leszármazottai, valamint az L-sorozatú modellek piaci sikere miatt. A mobilos részleg közel 40 százalékkal növelte árbevételét, miközben 16,8 millió okostelefont adott el, ami új rekord az LG Electronics történelmében.Nagyon sikeres volt a cég az Egyesült Államokban, ahol jó 40 százalékkal tudta növelni telefoneladásait, elsősorban az LTE-s modelljei voltak kelendőek ott is, mint ahogy a világ más részein is, köszönhetően a szolgáltatók hálózatfejlesztéseinek.

A vállalat tájékoztatása szerint ugyan az új modellek piacra érkezésével együtt a marketingköltségek is megnőttek, ennek ellenére sikerült javítani a részleg nyereségességét és 3,9 százalékos operatív profithányadot elérni, szemben az egy évvel korábbi 2,6 százalékos bevételarányos üzemi veszteséggel. Az LG mobilgyártással foglalkozó részlege utoljára 2009-ben tudott ilyen magas nyereséget jelenteni.

A háztartási elektronikai üzletág erejéből nagyjából stagnálásra futotta bevétel tekintetében, miközben az üzemi eredményhányad megfeleződött. A légkondicionálókkal foglalkozó divízió is rontott.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!