Szerző: Gálffy Csaba

2014. október 13. 16:40

Október utolsó napján jön hozzánk az iPhone 6

Újabb harminchat országban kezdi el árusítani az új iPhone 6-ost az Apple - jelentette be a cég, ezúttal Kína és Magyarország is rajta van a listán. Míg Kínában már e hét végén indul a hivatalos forgalmazás, itthon a hónap végéig várni kell az új telefonokra.

Hosszas hallgatás után az Apple bejelentette, hogy október 31-től kezdi meg az iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellek forgalmazását Magyarországon. Az eddigi hagyomány szerint ezen a napon kezdik a szolgáltatók is értékesíteni a modelleket, így várhatóan még aznap szerződés is köthető a telefonokra. A hazai árakról egyelőre nincs információ, sem a szolgáltatók, sem az Apple nem közölte még az árait.

A HWSW információi szerint egyébként az iPhone 6 már hivatalosan kapható lesz mindhárom nagy mobilszolgáltatónál. A Telekom 2008, a Vodafone 2010 óta forgalmazza az Apple okostelefonját, a Telenor eddig üzleti megfontolásból nem vette fel szolgáltatói kínálatába, csupán viszonteladóként forgalmazta azt, céges ügyfelek számára. Ez hónap végétől változik, idén már hivatalosan, szolgáltatóként árusítják a kékek is az iPhone 6-ot, valószínűleg már a hazai megjelenés napján, október 31-től.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az idei iPhone-frissítés szakít a telefon apró méretével és az androidos eszközök nyomába eredt az Apple. Az iPhone 6 két méretben, 4,7 és 5,5 hüvelykes kijelzővel kapható, a növekedés mellé a termék vadonatúj formatervet is kapott. A belbecs ugyanakkor kevesebbet változott, a processzor az előző generációhoz képest nem gyorsult látványosan és a mellékelt memória mennyisége sem változott. A nagyobb méretű házban ugyanakkor jóval nagyobb kapacitású akku került, ami az alacsonyabb fogyasztású processzorral kombinálva a korábbihoz képest sokkal hosszabb, akár két napos akkus üzemidőt is elérhetővé tesz.

Sokadik körben

A bejelentés szerint e hét péntekén indul az új iPhone forgalmazása Kínában, Indiában és Monacóban, rá egy hétre pedig Izrael és például Csehország kap a termékből. Magyarországon még egy hetet kell várni, hozzánk Albániával, Boszniával, Moldovával egyszerre jön az új okostelefon, de ugyanakkor állhatnak sorba a románok, észtek, izlandiak, lettek és litvánok is.

A jelentések szerint a bejelentés hírére összeroppant az iPhone 6 kínai, fekete piaci ára. A megjelenés után közvetlenül a szürkeimportból származó iPhone 6-osok mintegy 3000 dollárnak megfelelő jüanért fogytak Kínában, azóta a Egyesült Államokból és Hong Kongból beáramló termékek 2000 dollár környékére nyomták le az árat. Az Apple bejelentésének hírére azonban látványosan leestek az árak, annyira, hogy (a "megspórolt") vámnak köszönhetően már alacsonyabbak is, mint a kínai Apple hivatalos árai.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról