:

Szerző: Bodnár Ádám

2014. október 9. 14:12

Holnap Hacktivity!

Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Hacktivityt, az ország egyik legnagyobb múltú IT-biztonsági konferenciáját. Két nap, sok előadás, játék és buli is lesz.

A szervezők minden évben igyekszenek egy-két külföldi "sztárfellépőt" elcsábítani, idén a Netflix biztonsági igazgatója, Jason Chan tartja a pénteki keynote előadást, amely során a mintegy 30 millió előfizetővel rendelkező videostreaming-szolgáltatás biztonságos fejlesztésének és üzemeltetésének kérdéseivel foglalkozik. A szombati nyitóelőadáson pedig a Kaspersky biztonsági kutatója, David Jacoby arról beszél, az otthoni "okoskütyük" mennyire biztonságosak és milyen támadásokat lehet azonosítani ezek hálózatán. Jacoby feltörte többek között okostévéjét, hálózati berendezéseit (router, nyomtató, NAS), lakása pedig így egy rosszindulatú kódokkal teli hellyé változott.

A konferenciára persze nem csak a nyitóelőadások miatt érdemes elmenni, pénteken és szombaton is két teremben zajlanak majd az előadások, amelyek az IT-biztonság változatos területeit ölelik fel. A kiadott program szerint külön prezentáció foglalkozik a FinSpy nevű kémszoftverrel, amelyet állítólag Magyarországon is használnak megfigyelésre, de szó lesz XML-sebezhetőségekről, a CVSS pontrendszer visszásságairól, kriptovaluták biztonságos használatáról, íriszalapú azonosításról is. A második napon, szombaton pedig több előadás foglalkozik az okostelefonok és az Android támadhatóságával. A részletes program itt érhető el.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az előadásokkal párhuzamosan idén is lesznek élő kiscsoportos hackelések, úgynevezett Hello Workshopok. Összesen hét téma várja a vállalkozó kedvűeket a webes, androidos alkalmazások tesztelésétől kezdve a Linux kernelmodulok fejlesztésén át egészen a rootkit készítésig és detektálásig, valamint a shellkód-elemzésig. Az első estét szokás szerint buli zárja.

Emellett a helyszínen csapatosan játszható a 24 órás HACK24 verseny, ahol a Fortinet által felajánlott értékes nyereményekért kell bizonyítani a tudását a csapatoknak logikai feladványok, közösségi feladatok, kriptográfiai és sztegano pályákon keresztül. 15 online pályán és számos a szponzorok által kitalált nehézségeken kell továbbjutniuk a csapatoknak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.