Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
>> Hibrid felhőtől a konténereken át, egészen a kvantumprogramozásig - 6 klassz téma a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján. <<

Szövegelemző céget vesz a Microsoft

Gálffy Csaba, 2014. október 08. 15:04
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Szándéknyilatkozatot írt alá az Equivio felvásárlására a Microsoft, tudta meg a Wall Street Journal. A redmondiak az Egyesült Államokon kívül felhalmozott pénzt apasztják, ezúttal jogi dokumentumelemző megoldást vásároltak.

Szövegelemzéssel és gépi tanulással foglalkozó szoftvercéget vásárolt a Microsoft - tudta meg a Wall Street Journal. A redmondi szoftverház a tranzakcióra vonatkozó szándéknyilatkozatot már aláírta, a felvásárlásra vonatkozó döntés azonban nem született meg még mindkét oldalon, így az még nem végleges. Az üzleti lap értesülése szerint a felvásárlás értéke mintegy 200 millió dollár lehet.

Van benne információ

A szövegelemzés a nagyvállalati rendszerek számára egyre fontosabbá válik, az ilyen szoftverek hatékonyan tudják feldolgozni a cégen belül összegyűlt elképesztő mennyiségű digitális anyagot, belső dokumentumokat, jogi szövegeket, feljegyzéseket, emaileket és összefüggő, új információkat tudnak ezekből előállítani.

Az Equivio Zoom nevű szoftverét már jelenleg is használják szervezetek jogi osztályai és ügyvédi irodák, a különböző peres eljárásokhoz keresnek vele bizonyítékként felhasználható dokumentumokat. Az e-discovery-nek nevezett folyamatot igen szigorúan szabályozzák az egyes országok törvényei, az Equivio előnye, hogy ezekkel teljes összhangban tud működni.

A cég szerint a szoftvert az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, a KPMG és a Deloitte is megvette. A programot a szervezeteken kívül mintegy 80, e-discovery szolgáltatásokat nyújtó jogi/IT cég is ezt használja, ezek az Equivio szoftverét futtatják az ügyfelek által átadott adathalmazon.

A ZDnet szerint az Equivio természetes felvásárlás a Microsoft részéről, a két cég között legalább 2006 óta szoros együttműködés él, a szoftver SQL Server és SharePoint szerver támogatással is rendelkezik. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az Equivio nem amerikai cég, így a Microsoft az adóparadicsomokban felhalmozott profitból tudja kiegyenlíteni a számlát.

A Wall Street Journal értesülését sem az Equivio, sem a Microsoft nem kommentálta.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
6 klassz téma, 6 jó előadó a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján.