:

Szerző: mz

2000. szeptember 20. 21:14

Fényképezőgépbe épített azonosítószoftver

A Kwan Software Engineering és a FlashPoint Technology bejelentették a VeriPic On Board Digital Photo Authentication - DPA - rendszerüket. A szoftvert ez előbbi cég fejlesztette ki a FlashPoint Digita operációs rendszerére. A Digita-ról nemrég mi is írtunk, a digitális fényképezőgépek speciális operációs rendszeréről van szó, mely saját fejlesztésű programok futtatását is lehetővé teszi a fényképezőgépekben.

A Kwan Software Engineering és a FlashPoint Technology bejelentették a "VeriPic On Board" Digital Photo Authentication - DPA - rendszerüket. A szoftvert ez előbbi cég fejlesztette ki a FlashPoint Digita operációs rendszerére. A Digita-ról nemrég mi is írtunk, a digitális fényképezőgépek speciális operációs rendszeréről van szó, mely saját fejlesztésű programok futtatását is lehetővé teszi a fényképezőgépekben.
A VeriPic DPA rendszer normál PC-re ugyanettől a társaságtól már korábban megjelent, bírósági bizonyítási eljárásokban használják digitális fényképek eredetiségének megállapítására. Jelenleg is használják a rendőrségeken, dokumentum-vizsgálatokon, és egyéb eredetiséget igénylő eljárásokban.
Az új, beágyazott rendszer érdekessége az, hogy a hitelesítés már magában a kamerában is elvégezhető, testreszabható módon. Jelenleg ez az egyetlen hasonló jellegű megoldás a piacon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.