Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Androidra és iOS-re is jön a Nokia HERE térképe

Hlács Ferenc, 2014. szeptember 08. 08:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nem csak a Samsung készülékein, hanem az összes androidos készüléken elérhető lesz a Nokia HERE térképe. A vállalat szerint a szoftver még idén eljut Androidra és újra megjelenik iOS-en is, miután tavaly kikerült az Apple alkalmazásboltjából.

hirdetés

A Samsung frissen bejelentett okosórája, a Gear S egyik érdekessége, hogy az a Nokia HERE térképszoftverét használja a navigációhoz. A vállalat azóta bejelentette, a navigációs alkalmazás hamarosan a Galaxy mobil eszközökre is elérhető lesz, most pedig úgy látszik, tovább bővül a támogatott készülékek köre: a Nokia szerint a HERE az év végéig a teljes Android platformon elérhető lesz. A koreai gyártó exkluzivitása tehát vélhetően csak a térkép debütálásáig tart majd.

A terjeszkedés ráadásul nem áll meg a Google mobil operációs rendszerénél, a térképek még idén  iOS-re is eljutnak. Az Apple készülékein egyébként 2012-től egészen tavaly év végéig még elérhető volt a HERE, azt azonban a Nokia végül decemberben eltávolította a piactérről, arra hivatkozva, hogy az akkoriban megjelent iOS 7-ben eszközölt változtatások negatív irányban befolyásolják az app felhasználói élményét - helyette azt javasolta a felhasználóknak, hogy használják inkább térkép böngészőből továbbra is elérhető mobil webes verzióját.

Ez egyébként a türelmetlenebbek számára most is elérhető mindegyik mobil platformról és minden alapvető funkció megtalálható benne, az egyes helyek megkeresésétől, a gyalogos, autós, vagy tömegközlekedéses útvonaltervezésig - ehhez persze internetkapcsolatra is szükség lesz, ellentétben a HERE alkalmazással, amelynek egyik legnagyobb erősségét az offline térképek jelentik, ezek ráadásul nem merülnek ki kisebb régiók lementésében, mint például a Google Maps esetében, hanem teljes országtérképekről van szó.

A szoftverhez tartozó adatbázis jelenleg nagyjából 200 országot fed le, noha turn-by-turn navigációra csak körülbelül százban van lehetőség. Az app ezen felül már Glympse-integrációval is kiegészül: utóbbi egy olyan alkalmazás, amellyel valós időben oszthatjuk meg pozíciónkat ismerőseinkkel - ezt pedig most már a Nokia térképéből is megtehetjük. A Windows Phone operációs rendszert futtató telefonok alapértelmezett térképe ingyenesen lesz elérhető, az egyelőre Samsung-exkluzív szoftver ősszel béta verzióban debütál.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.