Szerző: Hlács Ferenc

2014. augusztus 14. 14:16

Gamer notebookokkal állt elő az Acer

Játékosoknak szánt notebookcsaládot leplezett le az Acer. Az NVIDIA grafikus chippel felszerelt, fémházas Aspire V Nitro notebookok 15 és 17 hüvelykes kijelzővel kerülnek a boltokba, várhatóan még az idei harmadik negyedévben.

HIRDETÉS

Az Acer bejelentette legújabb notebookjait, amelyekkel elsősorban a játékosokat veszi célba. Az Aspire V Nitro névre hallgató gamer laptopok 15 és 17 hüvelykes kivitelben is megvásárolhatók lesznek, a gyártó tervei szerint még az idei harmadik negyedévben. A notebookokban negyedik generációs (Haswell) Intel Core processzorok dolgoznak, noha a lapkák pontos sorozatszámát az Acer egyelőre nem közölte - nincs kizárva, hogy a megjelenéskor a készülékek az újabb, még bejelentés előtt álló Haswell-E chipekkel is kaphatók lesznek.

Fölösleges 4K helyett Full HD

A laptopokba, ahogy az a játékosokat célzó készülékeknél elvárható, dedikált grafika is kerül, opcionálisan akár NVIDIA GeForce GTX 860M GPU formájában. A belső tárhelyről egy 1 terabájtos merevlemez, vagy igény szerint egy 256 gigabájtos SSD gondoskodik, a készülékek emellett Blu-ray meghajtóval is felszerelhetők. A RAM méretéről, akárcsak a processzorról, a gyártó egyelőre nem árult el részleteket, így nem tudni biztosan hogy DDR3-as, vagy új generációs DDR4-es darabokról van-e szó.

Az Aspire V Nitro notebookok mindezek mellett két antennát is kapnak, így MIMO (Multi-Input/Multi-Output) képesek, azaz kiemelkedően gyors Wi-Fi-s adatátvitelt tesznek lehetővé. Az Acer úgy néz ki nem száll be a gyártók között egyre népszerűbb kijelzőversenybe, a cég új gamer laptopjaiból ugyanis kimaradt a többek között már az ASUS termékeinél is látott 4K kijelző, azokban full HD felbontású IPS panelt találunk - ez azonban egyáltalán nem baj, hiszen a teljesítményigényesebb játékok  futtatására a legtöbb 4K-s notebook amúgy is is csak kisebb felbontáson képes.

Búcsú a pormacskáktól

Jó pontot jelent továbbá a fémből készült ház, illetve az öntisztító, ugyancsak fémből gyártott hűtőventilátorok. Utóbbiak az Acer szerint képesek megakadályozni, hogy a por a házon belül összegyűljön - ezzel nem csak a notebook hőmérsékletét tartják alacsonyan, de annak élettartamát is megnövelik. A készülék ezen felül egy manuálisan bekapcsolható Turbo Mode-ot is kapott, így mikor a felhasználó úgy érzi, hogy a processzor, illetve a GPU különösen nagy terhelés alatt van, bármikor feljebb csavarhatja a hűtők fordulatszámát.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Acer továbbá jó hangzást is ígér a sorozathoz, az Aspire V Nitro modellek ugyanis 8 wattos erősítővel felszerelt beépített hangszórókat kapnak, amelyek a gyártó szerint filmnézéshez, zenehallgatáshoz és játékhoz is megfelelők. A külcsín emellett nem merül ki a fém házban, a klaviatúra ugyanis vörös háttérvilágítást kapott. A notebookok tehát még az idei harmadik negyedévben feltűnnek majd a boltokban - illetve valószínűleg a karácsonyfák alatt, noha pontos áruk még ismeretlen.

A kínai vállalat azonban nem csak a laptopokkal nyit a játékosok felé, ugyanis két új gamer-monitort bemutatott, amelyeknél már nem ódzkodott annyira a 4K-s felbontástól. A 27, illetve 32 hüvelykes kijelzők a 2560x1440 és a 3840x2160 pixeles felbontásokkal is megbirkóznak - kiemelkedik közülük az XB0 széria, amely támogatja az NVIDIA G-Sync technológiáját: utóbbi a gyártó grafikus kártyáival együtt működve dinamikus frissítési frekvenciát biztosít a kijelzőknek, amelyet a GPU renderelési idejével tart szinkronban. Az NVIDIA szerint a játékosok így végleg búcsút inthetnek a képszakadásnak és a hasonló képhibáknak. A monitorok várhatóan a következő hetekben kerülnek a boltokba, árakat a gyártó még itt sem közölt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 03:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.