Szerző: Bodnár Ádám

2014. augusztus 7. 08:55

Leveszi a kezét az androidos PlayStation Mobile-ról a Sony

Láthatóan nem elég sikeres a PlayStation Mobile androidos verziója, hogy a Sonynak megérné a további fejlesztésekkel vesződni. Android L-re már nem is készül el.

Nem támogatja többé az Androidot a PlayStation Mobile, a Sony a jövőben nem fejleszti a szolgáltatás okostelefonos verzióját és a következő generációs Androidról el sem lehet majd érni azt. Nem érkezik több "PlayStation Certified" készülék sem.

2012-ben indult útjára a PlayStation Mobile szolgáltatás, a Sony egy olyan keresztplatformos keretrendszert alakított ki, amelyen a fejlesztők a cég hordozható konzoljára, a PS Vitára, valamint a Sony követelményeit teljesítő androidos eszközökre egyaránt publikálhattak játékokat - az elkészültek listája itt tekinthető meg, a PlayStation minősített telefonokat és tableteket pedig ez a weboldal sorolja fel. Xperia modellek mellett néhány Sharp és Fujitsu készülék került a listára, valamint több, hazánkban is elérhető HTC One sorozatú telefon.

A japán vállalat most azonban úgy határozott, hanyagolja a jövőben a PlayStation Mobile androidos verzióját, a szolgáltatást a jövőben nem fejleszti és nem is garantálja annak elérhetőségét, illetve az abban kínált szoftverek működését Android 4.4.2-nél újabb operációs rendszeren. Az Android következő, egyelőre Android L nevű verziójáról pedig nem is lesz elérhető a PlayStation Mobile szolgáltatás egyáltalán. A Sony ezen felül többé nem ad ki PlayStation minősítést sem a telefonokhoz.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A döntés oka feltehetően az, hogy a PlayStation Mobile androidos verziója nem tudott érdemben hozzátenni az Xperia-eladásokhoz vagy akár a PlayStation márka népszerűségéhez és igazán exkluzív tartalmat sem kínált soha. Igaz, hogy a szolgáltatáson keresztül a megfelelő telefonnal rendelkező játékosok letölthettek néhány PSOne klasszikus játékot, illetve asztali PlayStationre született szoftver mobil verzióját (pl. Tokyo Jungle), de a katalógus jelentős része amúgy is elérhető Androidon a Play Store-ból, illetve más okostelefonos platformokon is.

A  PlayStation Mobile elérhetősége a többi platformon, azaz PS Vitán és PlayStation TV-n nem változik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról