:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. július 30. 15:34

Megérkezett a legújabb AIDA64

Már letölthető a legfrissebb, 4.60-as AIDA64. A rendszerdiagnosztikai szoftver számos újítást kapott, többek között az Intel következő generációs Broadwell lapkáit, a legújabb AMD, illetve NVIDIA GPU-kat, továbbá 14 új LCD és VFD kijelzőt is támogat.

Megérkezett az AIDA64 legújabb frissítése. A népszerű rendszerdiagnosztikai szoftver jelenleg a 4.60-as verziónál tart, amely az előzőekhez képest egy jókora csokor új funkciót vonultat fel, a hardvergyártók ugyancsak frissülő termékeinek megfelelően. A nyári frissítés számos, még megjelenés előtt álló hardverhez is előzetes támogatást hoz, a program mind a négy változatába, azaz az Extreme és az üzleti felhasználókat célzó Engineer, Business és Network Audit verziókba is.

A program már többek között egy sor, egészen pontosan 14 új LCD és VFD kijelzővel felszerelt eszközt is támogat, az egyszerűbb alfanumerikus kijelzőktől, mint az Abacom egyes termékei, egészen a játékosoknak szánt Mad Catz Venom LCD panelekig, illetve a Razer SwitchBlade UI-t használó, külön képernyővel ellátott gamer készülékekig, mint a DeathStalker Ultimate billentyűzet vagy a Blade Pro notebook.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szoftver segítségével mindezek mellett már az alacsony szintű Mantle grafikus API-t használó dedikált és integrált AMD GPU-król is részletes információkat kaphatunk, beleértve többek között az órajeleket, TMU számot és az API verziókat is. A következő generációs Intel processzorok sem jelentenek akadályt a 4.60-as AIDA64-nek, a programban a hamarosan érkező Broadwell chipekhez is találunk AVX2 és FMA optimalizált 64 bites benchmarkokat, de a lapkagyártó még készülőben lévő Skylake, Cherry Trail és Denverton processzoraihoz is kapunk előzetes támogatást.

A program a több threades OpencCL GPGPU benchmarkokkal is megbirkózik, illetve a legújabb AMD és NVIDIA grafikus kártyák hőmérsékletének és hűtőinek folyamatos megfigyelésére is képes, továbbá a Plextor M6M, Plextor M6S, illetve a Samsung 845DC Evo és a Samsung 850 Pro SSD-ket is támogatja. A legújabb AIDA64 próbaverziója már letölthető a vállalat weboldaláról, ugyanitt pedig a teljes változatok is megvásárolhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.