Szerző: Koi Tamás

2014. július 17. 12:59

Egy hónapja vár a hatóság a frekvenciapályázatokra

Noha a jelentkezési határidő pont egy hónapja lejárt, a hírközlési hatóság még el sem kezdte vizsgálni a 2014-es mobilfrekvencia-pályázatra beérkezett anyagok tartalmát, mivel közülük több nem felelt meg a kiírásban szereplő alaki feltételeknek.

Több mint egy hónapja lejárt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2014-es frekvenciapályázatának jelentkezési határideje, de a hatóság még el sem kezdte vizsgálni tartalmi szempontból a beadott pályázati anyagokat. A szervezet a határidő lejártát követően azonnal megkezdte az alaki követelményeknek való megfelelés vizsgálatát, amin egy ilyen pályázati anyag még akkor is elbukhat, ha egyébként tartalmi (szakmai) szempontok alapján a kiíró számára a legkedvezőbb feltételeket kínálja.

A hatóság honlapján szereplő rövid közlemény szerint az alaki követelményekkel kapcsolatos vizsgálat több pályázatnál hiányosságokat tárt fel, így az NMHH hiánypótlásra szólította fel a jelentkezőket. Erre egyébként a pályázóknak a felszólítást követően legfeljebb 15 napjuk van, ez azonban már egyszer lejárt. Az NMHH a tegnap a hatóság honlapjára kikerült közlemény szerint most újabb hiánypótlási eljárásra szólította fel a résztvevőket. Alaki érvénytelenségnek számít egyébként többek közt, ha a jelentkező a részvételi díjat (ez 40 millió forint) határidőre nem fizette meg, vagy nem megfelelő példányban és formátumban nyújtotta be a pályázatot (például nem csatolta a dokumentumokat elektronikus formában, CD-n vagy DVD-n az írott példányokhoz).

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az NMHH azt nem közölte, hogy mely pályázóknak kellett újbóli hiánypótlást benyújtaniuk, az eddigi kommunikációból mindössze annyi derült csak ki, hogy a Telenor Magyarország, a Vodafone Magyarország és a Magyar Telekom mellett a Digi Távközlési Kft. jelentkezett a frekvenciákért, melyek pályáztatása eleve jelentős csúszással kezdődhetett csak meg. A hatályos törvények szerint egyébként csak az alaki érvényességi vizsgálat lezárását követően kerülhet sor a pályázók nyilvántartásba vételére, a nyilvántartásba vett résztvevők listáját az NMHH a vizsgálat lezártát követően fogja nyilvánosságra hozni.

A hatóság utólag kudarcba fulladt 2011/12-es frekvenciaaukcióján volt már rá példa, hogy egy jelentkezőt alaki hiányosságok miatt zártak ki az eljárásból. Ez volt a vietnámi állami háttérrel rendelkező Viettel, mely máig egyedülálló módon Európában kizárólag hazánkban képzelte el a terjeszkedését. Érdekesség, hogy ugyanezen a frekvenciaaukción elindult a Digi is, ám a román tulajdonosi háttérrel rendelkező szolgáltatót is kizárták akkori piacfelügyeleti díjtartozásai miatt.

a címlapról