Szerző: Koi Tamás

2014. július 17. 12:59

Egy hónapja vár a hatóság a frekvenciapályázatokra

Noha a jelentkezési határidő pont egy hónapja lejárt, a hírközlési hatóság még el sem kezdte vizsgálni a 2014-es mobilfrekvencia-pályázatra beérkezett anyagok tartalmát, mivel közülük több nem felelt meg a kiírásban szereplő alaki feltételeknek.

Több mint egy hónapja lejárt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2014-es frekvenciapályázatának jelentkezési határideje, de a hatóság még el sem kezdte vizsgálni tartalmi szempontból a beadott pályázati anyagokat. A szervezet a határidő lejártát követően azonnal megkezdte az alaki követelményeknek való megfelelés vizsgálatát, amin egy ilyen pályázati anyag még akkor is elbukhat, ha egyébként tartalmi (szakmai) szempontok alapján a kiíró számára a legkedvezőbb feltételeket kínálja.

A hatóság honlapján szereplő rövid közlemény szerint az alaki követelményekkel kapcsolatos vizsgálat több pályázatnál hiányosságokat tárt fel, így az NMHH hiánypótlásra szólította fel a jelentkezőket. Erre egyébként a pályázóknak a felszólítást követően legfeljebb 15 napjuk van, ez azonban már egyszer lejárt. Az NMHH a tegnap a hatóság honlapjára kikerült közlemény szerint most újabb hiánypótlási eljárásra szólította fel a résztvevőket. Alaki érvénytelenségnek számít egyébként többek közt, ha a jelentkező a részvételi díjat (ez 40 millió forint) határidőre nem fizette meg, vagy nem megfelelő példányban és formátumban nyújtotta be a pályázatot (például nem csatolta a dokumentumokat elektronikus formában, CD-n vagy DVD-n az írott példányokhoz).

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az NMHH azt nem közölte, hogy mely pályázóknak kellett újbóli hiánypótlást benyújtaniuk, az eddigi kommunikációból mindössze annyi derült csak ki, hogy a Telenor Magyarország, a Vodafone Magyarország és a Magyar Telekom mellett a Digi Távközlési Kft. jelentkezett a frekvenciákért, melyek pályáztatása eleve jelentős csúszással kezdődhetett csak meg. A hatályos törvények szerint egyébként csak az alaki érvényességi vizsgálat lezárását követően kerülhet sor a pályázók nyilvántartásba vételére, a nyilvántartásba vett résztvevők listáját az NMHH a vizsgálat lezártát követően fogja nyilvánosságra hozni.

A hatóság utólag kudarcba fulladt 2011/12-es frekvenciaaukcióján volt már rá példa, hogy egy jelentkezőt alaki hiányosságok miatt zártak ki az eljárásból. Ez volt a vietnámi állami háttérrel rendelkező Viettel, mely máig egyedülálló módon Európában kizárólag hazánkban képzelte el a terjeszkedését. Érdekesség, hogy ugyanezen a frekvenciaaukción elindult a Digi is, ám a román tulajdonosi háttérrel rendelkező szolgáltatót is kizárták akkori piacfelügyeleti díjtartozásai miatt.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról