Szerző: Kovács Attila

2000. március 17. 19:10

Linux és a code morphing

Most, hogy a Transmeta letette az asztalra a processzorait épp itt az ideje elkezdeni arról beszélni, hogy vajon a Linux mikor kezdi el támogatni a Code Morphing technológiát. Biztos vagyok benne, hogy ezt a kérdést a Transmetán

HIRDETÉS

"Most, hogy a Transmeta letette az asztalra a processzorait épp itt az ideje elkezdeni arról beszélni, hogy vajon a Linux mikor kezdi el támogatni a Code Morphing technológiát. Biztos vagyok benne, hogy ezt a kérdést a Transmetán belül már többször megbeszélték, de abban a kínos pozícióban vannak, hogy bármit is szivárogtatnak ki ezzel a témával kapcsolatban biztosan önzőnek fogják őket titulálni. Mint a Linux "megálmodója, és őre" Linus Torvalds meglehetősen kényes pozícióban van. Bármilyen kiegészítés is az, amit a Transmeta a Linuxon végre fog hajtani, hogy az támogassa a code morphingot, azt a Linux ellenzői úgy fogják magyarázni, mintha Linus Torvalds úgy dolgozta volna át a Linuxot, hogy a saját igényeinek megfeleljen."

"Meglehet, hogy még túl korán van azon gondolkozni, hogy kiegészítsék a Linuxot a code morphing támogatásával? A Transmeta eddig még csak annyit csinált, hogy kijött a pályára egy zsák ütővel, de a meccs még nem kezdődött el. Nem tudhatjuk, hogy milyen jó játékosok valójában és azt sem, hogy meddig fognak kitartani. Talán várnunk kéne arra, hogy hogyan fognak menni a dolgaik. Mi ugyan úgy vagyunk ezzel is, mint a többi új ötlettel az információs technológia szerteágazó iparában: semmi sem annyira szokatlan, újdonsült ötlet, mint amennyire azt elsőre gondoljuk. A code morphing technológiája meglepően régóta jelen van a számítástechikában. Hogy csak két példát említsünk:
"A Java JIT fordítók..."
"Az IBM AS/400..."
[Teljes cikk]

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 20:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.